Donald Trump Gözaltına Mı Alındı?

Donald Trump Neden Gündemde? İşte Detaylar...

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump gündemden düşmüyor. 2017-2021 yılları arasında ABD Başkanlığı yapan Donald Trump gözaltına alındı. Haber dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 2024 Başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Trump, tarihte bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD başkanı.

 

Gözaltına alınan Trump adli işlemlerden sonra mahkeme salonuna geçti. Eski ABD Başkanı hakkında iddianame hazırlandı. iddianameye göre; Trump, 2016 seçimlerine müdahale ve işlediği suçları gizlemek için evrakta sahtecilikle suçlandı. Trump, 2 kadına sessiz kalmaları için 150 bin ve 130 bin Dolar vermekle suçlandı. Trump ayrıca, başkan adaylığı döneminde aleyhindeki olumsuz bilgileri saklamakla suçlandı.

 

Yargıç karşısına çıkan Trump, mahkemede bir saat kaldı ve bütün suçlamaları reddetti. Hakim bir sonraki duruşmanın 4 Aralık'ta yapılmasına karar verdi. Eski ABD Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Manhattan'a, Adliye binasına gidiyoruz. Çok sürreal görünüyor. Beni tutuklayacaklar. Bunun Amerika'da olduğuna inanamıyorum. MAGA! (Make America Great Again)'' ifadelerini kullandı.



Etiketler: