Donald Trump'tan Başkanlık Seçimlerindeki Rakibi Ron DeSantis'e Olay Suçlama! Liseli Kızlarla Alkol Aldı!

Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ABD eski başkanı Donald Trump, Amerika Başkanlık Seçimleri'ndeki rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile ilgili şok suçlamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ABD eski başkanı Donald Trump, Amerika Başkanlık Seçimleri'ndeki rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile ilgili şok suçlamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ABD eski başkanı Donald Trump, Amerika Başkanlık Seçimleri'ndeki rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile ilgili şok suçlamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

NTV'nin aktardığı habere göre; ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Florida Valisi Ron DeSantis'in lise öğretmenliği yaptığı sırada öğrencilerle birlikte alkol aldığını öne sürerek bir fotoğraf paylaştı. Gönderisinde kusmuk emojisi kullanan 76 yaşındaki siyasetçi, "İşte Ron DeSantimonious liseli kızları öğretmen olarak alkolle eğitiyor." iddiasında bulundu. Bununla birlikte, Cumhriyetçi Parti'nin altın çocuğu olarak tanımlanan DeSantis'in, 2024 seçimlerinde başkan adayı olma ve partisinden Trump'tan daha çok destek alma olasılığı bulunuyor. ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Florida Valisi Ron DeSantis'in lise öğretmeni iken reşit olmayan kişilerle alkol almakla suçlayan bir fotoğrafını paylaştı.

 

Paylaşımını kendi sosyal medya platformu Truth Social’dan yapan Trump alaycı bir şekilde "Bu Ron değil, değil mi? O asla böyle bir şey yapmaz!" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Trump’ın paylaştığı fotoğrafta, 23 yaşındaki DeSantis, yaşları net olmayan, yüzleri bulanık üç genç kadının arasında gülümserken görülüyor. Fotoğraflardaki genç kadınlardan birinin elinde kahverengi cam bir şişe var ama DeSantis içerken görülmüyor.  Paylaşımında  "İşte Ron DeSantimonious liseli kızları öğretmen olarak alkolle eğitiyor" diyen Trump bir de kusmuk emojisi kullandı. Diğer taraftan, Trump'ın yeniden paylaştığı orijinal gönderi, Truth Social'da kendisini "paleo-muhafazakar" ve Trump destekçisi olarak tanımlayan  Dong-Chan Lee adlı bir kullanıcıdan geliyordu.

 

New York Times, fotoğrafın DeSantis'in Harvard Hukuk Fakültesi'ne gitmeden önce ABD’de seçkin bir lise olan yatılı Darlington Okulu'nda öğretmen olarak geçirdiği 2001-2002 akademik yılından sonra çekildiğini bildirdi DeSantis’in, ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan okulda beyzbol ve futbol koçluğu yaptığı ve tarih ile hükümet dersleri verdiği belirtildi. Gazetenin anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre, çok sayıda öğrenci DeSantis'in öğrecilerin düzenlediği partilere katıldığını söyledi. İki öğrenci, bu etkinliklerin mezuniyetlerinden sonra yapıldığını ve o sırada bu durumdan rahatsız olmadıklarını açıkladı. Öte yandan Trump, 2018 yılındaki Florida valiliği seçimleri öncesinde DeSantis'e "DeSanctimonious" lakabını taktı. Trump'ın DeSantis’in seçimleri kazanması için yardım etti. Ancak, Trump’ın DeSantis’in son yıllarda Cumhuriyetçi Parti’deki yükselen popülaritesinden ve ABD Başkanlık seçimleri için aday olma olasılığından hoşnut değil. Geçen yılın kasım ayında ise Trump, yeniden Florida Valisi seçilen Ron DeSantis'e sert çıkıştı.  Trump, DeSantis'i "sadakatten yoksun ortalama bir vali” olarak küçümsedi.