Dual Yellow Lazer Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar dual yellow lazer yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği dual yellow lazer sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Dual Yellow (Çift Sarılı) Lazer, yenilikçi teknoloji ile ameliyatsız estetik konularında iyileşme sağlayan sarı ışık boyutu ile gelen bir çeşit leke konusunda yapılan uygulamadır. Türkçe anlamı “Çift Sarılı Lazer” olarak çevrilen bu uygulamanın özelliği, aynı anda senkronize şekilde iki farklı lazer ışığının kullanmasından gelmektedir. Dual Yellow Lazer tedavisi sırasında farklı etkiler bırakan yeşil ve sarı ışıklar kullanılmaktadır. belirli dalga boyundaki yeşil ışıkla melanine; diğer dalga boyundaki sarı renkli ışıkla da hemoglobine yönlenecek şekildedir. Cilt yapısı dual yellow lazer tedavisi sırasında herhangi bir zarar almaz. Sarı Işık Lazer tedavisi ile, cilt üzerinde bulunan lekelere tedavi yöntemi oluşmaktadır.

 

Dual yellow lazer nasıl yapılır?

 

Dual Yellow Lazer tedavisi çoğu kişi tarafından dayanılabilecek bir işlemdir. Uygulamada bazı seçimlere bağlı olarak tedavi öncesinde lokal hissislik oluşturmak üzere anestezi amacıyla bazı kremler kullanılmaktadır. Tedavi sırasında lazerden yayılan dalga boyları, cilt üzerindeki lekeleri iyileştirici bir etki bırakır. Lazer uygulaması neredeyse tüm cilt tipleri için makul olabilmektedir. Vücudun kısıtlama olmadan hemen hemen her yerinde hekimin uygun görmesi ile tedavi konularında destek sağlamaktadır. 

 

Dual yellow lazer kaç seans yapılır?

 

Dual Yellow Lazer tedavisinin kaç seans süreceği hastanın genel durumuna ve cilt problemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Damarsal lezyonlar, pigmente lezyonlar ve sivilce lekeleri gibi durumlar söz konusu olduğunda tedavinin tek seansta işe yaradığı ile karşılaşılmaktadır. Ancak her hasta için böyle bir genelleme yapmak mümkün değildir. Bazı durumlarda seans sayısının arttığı da görülmektedir. Tedavi alan kişilerin çoğunda sonuç hemen fark edilmektedir. Yani, dual yellow lazer sonrasında damarsal lezyonlar hızlı bir şekilde ortadan kaybolur. Lekelerin tam tedavisi ise genelde bir hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Dual Yellow Lazer tedavisinde izlenecek tedavi süresi malezma gibi problemli lekelerde bile oldukça kısa sürmektedir. Malezma, yüzün güneş ışığına maruz kaldığı alanlarda ortaya çıkan bir cilt lekesidir. Halk arasında güneş yanığı olarak tarif edilen bu lekeler de dahi dual Yellow lazer ile iyileşme sağlanabilmektedir. Lazer tedavisinden faydalanmak isteyenlerin öncelikle randevu alması, ardından da ön muayeneye girmesi gerekmektedir. Bundan sonra hastanın cildinde temizleme yapıldıktan sonra uygulamaya hazırlık aşamasına geçirilir.

 


Etiketler: