Dudak Bakımı Nasıl Olmalı?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de dudaktır. Güzelliğe önem veren kadınların dudak bakımı yapıyorlar . Genellikle herkesin ilgilendiği dudak bakımı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Dudak makyajını temizlemediğinde dudakların havasız kalır. Bu da cilt dokusunun yenilenme ve rahatlama sürecini olumsuz etkiler. Bu nedenle makyaj temizliğini ihmal etmemeli, dudak bakımı rutinine mutlaka tüm makyaj malzemelerinden arındırılmış dudaklarla başlamalısın. Doğru ürünler ya da reçeteler kullandığında, dudak peelingi evde de kolaylıkla uygulayabileceğin bir işlemdir. Bildiğin gibi peeling ürünlerinin genel amacı, cilt dokusunda biriken ölü hücreleri tamamen arındırmaktır. Çünkü sağlıklı bir cilt dokusu, her 24 saatte bir kendini yenileyerek ölü hücreleri cildin en üst katmanına ulaştırır. Ölü hücre kalıntıları ciltten düzenli olarak arındırılmadığı takdirde, cilt sağlığı da tehlikeye girer. İşte haftada 1 ya da 2 kez dudak peelingi yapımı da dudaklarındaki cilt dokusunun yenilenme sürecini sağlıklı bir şekilde hızlandırır. Böylelikle dudaklarının yumuşaklığını ve doğal ışıltısını kolaylıkla koruyabilirsin. 

 

Dudak bakım yağları

 

1- Jojoba yağı: Oldukça besleyici bir yağ olan jojoba cildi arındırma ve nemlendirme konusunda çok başarılı. Üstelik antialerjen olduğu için kullanımı da gayet rahat. Kuruyan, soyulan ve tahriş olan dudaklarda kullanılabilir.

2- Zeytinyağı: Cilt bakımının en temel malzemelerinden biri olan zeytinyağı dudaklarda da mucizeler yaratır. Derin bir nem terapisi uygulayan bu yağ ile kuru dudaklarını hayata döndürebilirsin.

3- Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır. Aynı zamanda yoğun bir nemlendirici etkisi vardır.

4- Üzüm çekirdeği yağı: Bu yağ cilt lekelerini azaltan ve yaraları tedavi eden etkisiyle bilinir. Dudaklardaki kuruma kaynaklı yaralar ve tahrişler için birebirdir.

5- Kayısı yağı: Bol miktarda E ve C vitamini içeren kayısı yağı oldukça besleyici. Dudakları nemlendiren ve pürüzsüz bir forma ulaştıran bu yağ ile kapsamlı bir bakım yapmak mümkün.

6- Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir.

7- Shea yağı: Bu yağ hem güçlü bir antioksidan hem de kırışıklık azaltıcı bileşenler içerir. Ayrıca nemlendirici etkisi vardır ve cildin kolajen üretimini artırarak yapısını korumaya yardımcı olur.

 

Dudak peelingleri

 

-Şeker küçük taneli yapısı sayesinde ideal bir peeling tecrübesi yaşatır. Esmer, sarı ve beyaz şeker içeren bir peeling tarifi ile dudak yüzeyini pürüzsüzleştirebilir ve tüm ölü derilerden kurtulabilirsin.
-Türk kahvesi peeling için ideal. İsterseniz filtre kahvenin dibinde kalan parçacıkları da kullanabilirsin. Ama Türk kahvesinin dokusu narin dudaklar için daha uygun.
-Bal antioksidan özelliği sayesinde cildi yenileyen ve yumuşacık dokusuyla nemlendiren, harika bir ürün. Tarçınla karıştırarak dudaklarına yumuşacık dokunuşlar yapabilirsin.
-Hindistan cevizi yağını katı haldeyken tek başına dudaklarına sürerek yoğun nemlendirici etki yaratabilirsin. Bu yağı peeling için de kullanabilirsin.

 

Dudak balmı

 

Nem, cildin yaşam kaynağı. Cildini güçlendirmenin ve elastik yapısını korumanın en temel yolu, güçlü bir nem takviyesi uygulamaktan geçer. Dudaklarındaki cilt dokusu son derece hassas olduğu için de, bu bölgenin neme çok daha fazla ihtiyacı vardır. Dudak nemlendirici seçenekleri arasında en yaygın kullanılan ürünler, dudak balmlarıdır. Etkili ve güçlü bir formül kullanılarak hazırlanan bir dudak balmı yardımıyla dudaklarında bulunan cilt dokusunun nem ihtiyacını her gün karşılayabilir, dudaklarını çevresel etmenlere karşı koruma altına alabilirsin. Üstelik dudak balmını gün içinde her ihtiyaç duyduğunda kullanabilir, dilersen yatmadan önce uygulayarak sabah uyandığında yumuşacık dudaklara kavuşabilirsin. 

 

Dudak maskesi 

 

Dudaklarına uyguladığın günlük nem takviyesini daha güçlü hale getirmek istiyorsan, haftada bir ya da iki kez dudak maskesi uygulayabilirsin. Bal, yoğun bir nem takviyesi yaparak daha yumuşak ve ışıltılı dudaklara kavuşmanı sağlayan doğal bir bileşen. Sen de dudaklarına 1 çay kaşığı bal sürüp yaklaşık 5 dakika bekleyerek nemlendirici maske uygulayabilirsin.



Etiketler: