Dünyanın En Eski Ormanında Hangi Hayvanlar Yaşıyor?

Dünyanın en eski veya en yaşlı ormanı Avustralya’nın kuzey-doğusunda bulunuyor. 125 milyon yıllık bu orman bir çok o bölgeye özgü hayvan ve bitki barındırıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte o hayvanlardan birkaçı…

 

 

ULYSSES KELEBEĞİ::

 

Avustralya’nın en büyük kelebeği bu. Kanat genişliği ortalama 14 santimetre. Kanatlarının üstü siyah bir zeminle çevrili masmavi renkte. Kanatlarının altı ise av olmamak için toprak renginde

 

KIZIL  BAYKUŞ:

 

Bu byük baykuşun ağırlığı 2 kiloya kadar çıkıyor, kanat arallığı ise 120 santimetreye ulaşıyor.Kanatlarında koyu kızıl ve soluk kahve renklerinde öbekler bulunuyor. Karnı ise kızıl ve krem rengi çizgilerle süslü. Gündüz ağaçlarda saklanıyor, gece avlanmaya çıkıyor. Genellikle böcekle besleniyor ama küçük kuşları avladığı da oluyor.

 

FARE KANGURU:

 

Bu küçük kemirgen ortalama 23 santimetre büyüklüğünde ve gündüzleri ortaya çıkıyor. Bir tavşan gibi zıplayarak toprakta yaşıyor. Yere düşmüş meyvelerle,tohumlarla besleniyor. Ağaçlara da tırmanabiliyor.

 

 

MAVİ SIRTLI DENİZ KIRLANGICI:

 

Yalı çapkını olarak bildiğimiz 17-19 santimetre büyüklüğündeki bu kuşun özelliği çok renkli olması: Sırtı mavi, karnı kızıl, patileri canlı kırmızı. Gözlerinin yanında beyaz lekeler var. Bu da gözlerinin beyaz gibi görünüp  avcı hayvanları korkutup kaçırtmayı sağlıyor. Küçük kabuklular ve tatlı su balıklarıyla besleniyor.