Dünyanın En Yaşlı İnsanı Lucile Randon Yaşamını Kaybetti!

Dünyanın en yaşlı insanı olan Fransız rahibe Lucile Randon Salı günü hayatını kaybederken, öldüğünde 119’uncu yaş günü için yalnızca bir ay kalmıştı.

 

Dünyanın en yaşlı insanı olan Fransız rahibe Lucile Randon Salı günü hayatını kaybederken, öldüğünde 119’uncu yaş günü için yalnızca bir ay kalmıştı.Dünyanın en yaşlı insanı olan Fransız rahibe Lucile Randon Salı günü hayatını kaybederken, öldüğünde 119’uncu yaş günü için yalnızca bir ay kalmıştı.

 

Dünyanın en yaşlı insanı Lucile Randon hayatını kaybetti!

 

NPR’den Kaitlyn Radde’nin haberine göre; Dünyanın en yaşlı insanı olan Fransız rahibe Lucile Randon Salı günü hayatını kaybederken, öldüğünde 119’uncu yaş günü için yalnızca bir ay kalmıştı. Dünyanın en yaşlı insanı Lucile Randon ismiyle dünyaya gelirken, 1944 yılında rahibe Andre ismini aldı. 11 Şubat 1904 tarihinde dünyaya gelmişti. Rahibe Andre geçtiğimiz sene dünyanın en yaşlı insanı ünvanının sahibi Japon Kane Tanaka’nın 119 yaşında Nisan 2022’de vefat etmesinin ardından dünyanın yaşayan en yaşlı kişisi ünvanının sahibi olmuştu. Rahibe Andre’nin ölümünün ardından şuan dünyada yaşayan en yaşlı insan Gerontoloji Araştırma Grubu’nun raporuna göre İspanyol Maria Branyas Morera olurken, Morera’nın 115 yıl 320 gün yaşında olduğu belirtildi. Rahibe Andre ayrıca covid 19 salgınında hayatta kalan en yaşlı kişi ünvanının da sahibiydi. 2021 yılında 117 yaşındayken Rahibe Andre yapılan covid 19 testinde pozitif çıkmış ve tedavi süreci sonrasında iyileşmişti.