El Kuruluğu Neden Olur? Ne İyi Gelir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de elleridir. Güzelliğe önem veren kadınların elleri kuruyor. Genellikle herkesin ilgilendiği el kuruluğu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildin her bir bölümü, yaşam boyu dış faktörlerle sürekli temas halinde oluyor. Cilt dokuları güçlü yapılarıyla bu teması belirli bir noktaya kadar tolere edebiliyor. Ancak cilt, uygun bakımla desteklenmediği takdirde bu güçlü görünümü sürekli hale getiremiyor. Ve sonucunda da cilt problemleri açığa çıkabiliyor. Özellikle de eller, sık sık su ile temas ettiği ve her hava koşulunda tamamen açıkta kaldığı için bu cilt problemlerine çok daha yatkın olabiliyor. 

 

El kuruluğu neden olur?

 

Her türlü aktivitede kullanılan, yüzeyler ve nesnelerle sürekli temas halinde olan ellerin hijyen gereği sık sık yıkanması büyük önem taşıyor. Bununla birlikte eller, temizlik ve bakım uygulamaları gereği kimyasal maddelere de maruz kalabiliyor. Ayrıca sıcak ya da soğuk hava koşullarında da eller, hiçbir korunma olmaksızın açıkta kalmak zorunda olabiliyor. Tüm bu gündelik ve basit gibi görünen temaslar ise nihayetinde bu bölgedeki cildin kuru görünümüne yol açabiliyor.

 

El kuruluğuna ne iyi gelir?

 

Eldeki kuruluk görünümünün kaynağını, ciltte meydana gelen nem kaybı oluşturuyor. Dolayısıyla nemlendirici krem ve bakım yağlarının kullanımı, bu sorunu aşmak için mutlaka uygulanması gereken yöntemler arasında yer alıyor. Özellikle de soğuk kış aylarında yoğun nemlendirici el bakım ürünleri kullanarak, kuru görünüme karşı büyük oranda önlem almak mümkündür.

 

El kuruluğu için alınabilecek önlemler nelerdir?

 

El kuruluğu, el üstünde kızarıklık ve kuruluk görünümü ya da avuç içi kuruması şeklinde gelişebiliyor. Bununla birlikte; temizlik vb. kimyasal ürün kullanımı gerektiren uygulamalar sırasında eldiven kullanmak, soğuk havalarda elleri sıcak tutacak eldivenler tercih etmek, elleri çok sıcak ya da çok soğuk su ile yıkamaktan kaçınmak, sert yüzeylerle ya da materyallerle çalışırken işçi eldiveni kullanmak da bu cilt problemini önlemeye yardımcı olabiliyor.

 



Etiketler: