Saç Elektriklenmesi için Ne Yapılmalı?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçtır. Güzelliğe önem veren kadınların saçları elektrileniyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç elektrilenmesi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Saçlarda oluşan elektriklenme, sağlıklı saç görünümünü bozduğu için hem kadınların hem de erkeklerin şikayetçi olduğu bir durumdur. En temel neden olarak saç tellerinde oluşan statik elektrik kabarmış ve cansız görüntüye neden olur. 

 

Saç elektriklenmesi neden olur?

 

Saç elektriklenmesi için pek çok neden gösterilebilir. Sürekli kabaran ve elektriklenen saçların cansızlaşır, daha kolay kırılır ve şekil almakta zorlanır. Aşırı sıcak ve soğuğa maruz kalma, sentetik malzemeler ile saçın temas etmesi, sık sık saç yıkama, uygun olmayan kimyasallarla saçın doğal yapısını bozma, nem eksikliği, yanlış şampuan ve saç kremi seçimi saçın elektriklenmesinde etki eden faktörlerdir.

 

Saç elektriklenmesi nasıl önlenir?

 

Saç elektriklenmesi sorununu ortadan kaldırmanın en kalıcı yolu, sorunu tespit etmek ve sonra da onu ortadan kaldırmaktır. Saç elektriklenmesi için ne yapılması gerektiğini merak ediyorsan, saçının sağlıklı ve bakımlı görünmesi için sürekli çaba harcıyorsan belki de henüz doğru ürünlerle tanışmamışsındır. 

 

Doğru şampuan ve saç kremi seçiminin önemi

 

- Elektriklenmenin nedenlerinden biri de yanlış şampuan ve saç kremi seçimidir. Saç derine uygun şampuanlar ve saç kremleri arasından seçim yaparken yağlı ya da kuru saç derisinden hangisine sahip olduğunu değerlendirmeli ve buna göre seçim yapmalısın. Aksi halde saçını yıkadıktan ve kuruttuktan sonra aşırı şekilde elektriklenmeyle karşılaşabilirsin. 

- Elektriklenen saç görünümünün temel nedenlerinden biri de saç tellerinin nemsiz kalmasıdır. Genellikle saç kurutma makinesi, fön, maşa gibi ısı verici işlemlerin yoğun kullanımı nedeniyle nemsiz kalarak kuruyan saç telleri elektriklenmeye son derece uygundur. Özellikle kurutma sonrası elektriklenen bir saçın varsa iyonlu saç kurutma makinesi kullanabilirsin. Su moleküllerini buharlaştırmadan parçalayan bu tür makineler elektriklenmenin önüne geçebilir. 
Saçları her gün yıkamak, saç tellerinin sahip olduğu yağ ve nem oranını azaltığı için daha fazla kurumasına ve elektriklenmesine neden olabilir. Bunun için saçlarını iki günde bir yıkaman ve yıkama esnasında nemlendirici şampuanlar ile kuruma problemine çözüm bulman en doğru yöntem olabilir. Saç elektriklenmesi konusunda bir diğer faktör de kullanılan fırça veya tarağın üretim malzemesi olabilir. Genellikle plastik fırça ve taraklar, saçlarda oluşan elektriklenmeyi tetikler. Bu nedenle tarak dişleri daha aralıklı olan tahta, seramik ya da metal taraklar tercih edebilirsin.

- Saç elektriklenmesi sorununu önlemenin en etkili yollarından biri de saç spreyi kullanmaktır. Saçlarını taradığın fırça ya da tarak üzerine az miktarda saç spreyi uygulayarak saçını bu şekilde taramayı deneyebilirsin. Böylece hem elektriklenme hem de şekillendirme aşamasında büyük kolaylık sağlayabilirsin.



Etiketler: