Elmacık Kemiği Nasıl Belirginleşir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar elmacık kemiğini belirginleştiriyor. Genellikle herkesin ilgilendiği elmacık kemiği belirginleştirme sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Elmacık kemiği; yanakların üst kısmında yer alan, bir yüz kemiği. Latince adı “os zygomaticum”. Ellerini yanaklarından gözlerine doğru ilerlettiğinde hissettiğin sert kısım, elmacık kemiği oluyor. Yüz kemikleri arasında üzerine en çok konuşulan elmacık kemiğidir. Çünkü tam karşıdan bakıldığında en çok dikkati çeken hatlardan biri, bu kemiğin bulunduğu bölge. Yüksek elmacık kemikleri yanakları geri planda bıraktığı için yüzü daha zayıf gösteriyor. Ayrıca belirgin hatlar kişinin yaşını gizleme özelliğine de sahiptir. 

 

Elmacık kemiği nasıl belirginleştirilir?

 

Belirgin ve çıkık elmacık kemiği için yapılabilecek farklı şeyler var. Kontür ve aydınlatıcı ürünler doğru tekniklerle uygulandığında elmacık kemikleri çok daha belirgin bir form kazanıyor. Elmacık kemiği belirginleştirme egzersizleri de var. Her gün düzenli olarak yapılan egzersizler yüz hatlarını değiştirmeye yardımcı oluyor. Bu egzersizler makyajla desteklendiğinde hayallerdeki görüntüye kısa zamanda kavuşulabiliyor. 

 

Elmacık kemiği dolgusu nedir?

 

Dolgu yönteminde kişi ameliyat edilmiyor. Bu teknikte kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu kullanılıyor. Yağ dokusundan elde edilen dolgu malzemesi yanak bölgesine enjekte ediliyor. Yapılan dolgu 6 aydan 18 aya kadar etkisini sürdürebiliyor. Dolgu malzemesi olarak hyalüronik asit de kullanılabiliyor.  Kısa sürede tamamlanan bu yöntem, zamanla etkisini yitirdiği için tekrarlanması gerekiyor. Bunun yanında bir de elmacık kemiği ameliyatı var. Bildiğimiz estetik operasyonlardan biri olan bu ameliyatta kişinin elmacık kemikleri yeniden şekillendiriliyor. Burada kemik dokusu yetersizse, protez kullanılıyor. Ağız içerisinden açılan kesilerden yanak bölgesine yerleştirilen protezler daha çıkık ve belirgin elmacık kemiklerine sahip olmanızı sağlıyor. 

 

Makyajla elmacık kemiği belirginleştirme nasıl olur?

 

Elmacık kemiği belirginleştirme makyajı ile ağrısız, acısız ve masrafsız bir şekilde yüz hatlarını çekici bir hale getirebilirsin. Burada yapman gereken en önemli şey, kontür ve aydınlatıcı ürünleri doğru bir şekilde kullanmak. Amacımız, yüzdeki kemik kısmını yükseltip etrafını gölgelendirmek. Böylece yanları hafif çukur duran elmacık kemiğini yüzün “tepe” noktalarından biri gibi gösterebiliriz. 

 

Elmacık kemiklerini belirginleştirmek için nasıl egzersiz yapılır?

 

Dudaklarını hafif aralık bırakarak “O” şekline getirerek uzatabildiğin kadar öne uzat. Ardından duruşunu bozmadan dudaklarını kapat ve yanaklarını şişir.  Son olarak ellerinle yanaklarını yukarıya doğru ittirip, dudaklarını aç ve gülümse. 

Ağzının içini hava ile doldur ve dudaklarını sıkıca kapat. İçerideki havayı bir yanağından diğer tarafa geçir. Yani havayla gargara yapıyormuş gibi ilerle. 3 dakika kadar devam ettikten sonra bırakabilirsin. Bu hareket yüzündeki fazla yağlı dokuların erimesini sağladığı için hatlarını belirginleştirir.



Etiketler: