Emre Durmuş'un El Nido Adaları Filipinler İzlenimleri!

Youtube'da yayınladığı seyahat videoları ile adından söz ettiren ünlü Youtuber Emre Durmuş, El Nido adalarında yaptığı tatil ile ilgili izlenimlerini takipçileri ile paylaştı. 

 

Youtube'da yayınladığı seyahat videoları ile adından söz ettiren ünlü Youtuber Emre Durmuş, El Nido adalarında yaptığı tatil ile ilgili izlenimlerini takipçileri ile paylaştı. Yayınladığı videosunda Filipinler'in El Nido adalarında yaptığı tatil ile ilgili deneyimlerini ve edindiği izlenimleri paylaşan ünlü Youtuber bu içeriği ile sosyal medyada yoğun ilgi gördü. 

 

İşte Emre Durmuş'un ağzından Filipinler ve El Nido adaları gezisinde edindiği izlenimlerle ilgili ifadeleri ; 

 

Öncelikle diğer Güney Asya ülkerini kıyaylayınca Filipinler çok ucuz bir ülke değil, Burada yaşamak elbette daha ucuz oluyor, mesela biz 160 dolara çok güzel bir ev kiralamıştık. Bunun videosunu YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz. Onun dışında turistlik aktiviteler tabiki pahalı oluyor.

 

Filipinler'de binlerce ada var. Bunlardan öne çıkan bazı adalar Filipinler'e geldiğinizde öncelik vermeniz gereken yerler. Mesela Palawan, Cebu, Bohol, Boracay, Coron, Siquijor, , Bantanyan, Malapascua, Camotes adaları. .

Bu adalardan son yazdıklarım daha bakir güzel ama sakin yerler (Balayı içi diyebiliriz) ilk yazdıklarım ise popüler ama güzel yerler. Hepsinde görülecek yapılacak onlarca şey var. Bunları blogda yazarım, çünkü buraya sığmaz. .

Filipinler'de hemen hemen bütün adalar arası gemiler, botlar var. Bunlar 5 dolardan başlıyor 30-40 dolara kadar gidiyor mesafeye göre. Ama bazı popüler destinasyonlar için uçaklar daha ucuz olabiliyor. Mesela Manila'dan Palawan adası uçuşlar bottan daha ucuzdu. (Airasia 30 dolar) Aynı şekilde Cebu adası içinde. Eğer Deniz tutuyorsa uzun bot yolculuklarını önermem.

 

Filipinler'de 1 dolara yapabileceğiniz şeyler

1 dolara Coconut içebilirsiniz

1 Dolara çok güzel waffle yiyebilirsiniz

1 dolara karnınızı doyurabilirsiniz

1 dolara şehir ulaşım sağlayabilirsiniz hatta (20 cent bile denir bazı yerler)

Deniz kenerında çok iyi dediğiniz bir barda 1 dolara bira ve diğer içkileri içebilirsiniz (markette 50 cent)

 

Filipinler'de bazı fiyatlar

 

Manila - Palawan arası uçuş 30 dolar

Puerta Prince - El Nido arası Van dolmuşlar 10 dolar

El Nido zipline 10 dolar

Şehirler arası büyük otobüsler 3 dolar civarı

1 ay Vize uzatmak 35 dolar

El Nido tekne turları tanesi 20 dolar. Yemek dahil

Kano kiralamak 3-4 dolar

 

Filipinler'de konaklama için yine gittiğiniz yerin popülerliğine göre değişiyor. Ama en ucuz oda bulabileceğiz fiyat 400-500 peso yani 10 dolar oluyor. El Nido merkezde kalmak ise biz en ucuz küçük bir bungolov için 800 peso verdik. Fiyatlar ortalama 1000 peso El Nido için. Çok popüler bir dönemde gidiyorsanız gitmeden rez yapmak iyi olacaktır. Filipinler Kasım Aralık ayları serin aylar, bence en ideal zaman bunaltıcı sıcaklar olmuyor. Ama asıl sezon daha sonra başlıyor başlıyor tabi.

 

Filipinler'de yemek sorun olmuyor. Local restoranlarda tavuk, pilav, sebze bulunuyor. Zaten turistlik bir yer olduğu için tüm batı dünyasının yemeklerini de bulmak mümkün. Mc donals felan her yerde var. Yemeklerde local yerlerde 1 dolar civarı. Pizza felan da 4 dolar. gayet makul.

 

Filipinler'de MasterCard kredi kartı ve bankamatik kartı çoğu yerde çalışmıyor. O yüzden Visa olsun mutlaka. Nakit para ile seyahat etmenizi tavsiye ederim. El Nido gibi bazı yerlerde elektrik, internet sorunları olduğunda para çekilmiyor. .

Filipinleri daha ucuza gezmek istiyorsanız. Mutlaka pazarlık yapın. Özellikle turistlik yerlerde fiyatlar direk 2-3 katı söylemiyor. Cocuhsurfing kullanan insanlar var. Merkezi yerlerde tabiki.

 

Son olarak Filipinler'de güvenlik sorunu hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Özellikle bu kaçırılma ve fitye isteme olayları. Onlar sizi korkutmasın çünkü bu saydığım adaların hiç birinde bu tehlikeler yok. Daha çok güneyde Mindaona adasında oluyor. Bu ada ve çevresinden uzak durun yeter.

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.