Endonezya'da 60 Yıl Önce Nesli Tükendiği Sanılan Bir Memeli Tür Ortaya Çıktı!

Bu memelinin adı “Dikenli karıncayiyen”. Ve ne yazık ki, yeniden neslinin tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya. Bu ilginç memeliyi Endonezya’nın Cyclope tepelerinde Oxford Üniversitesi’nin bilim insanları buldu.,

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hayvanın tıpkı kirpi gibi dikenleri, bir köstebeğin ayakları ve bir karıncayiyen gibi burnu var. Bilim insanları onu 4 haftalık keşif gezisinin son gününde bir foto kapan sayesinde farkettiler. Pek büyük olmayan hayvan bir ormanda, ağaçların altında yürü

 

“Keşif gezimizin son gününe kadar bir şey bulamamış olmanın moral bozukluğu içindeyken bu hayvanı keşfetmemiz bizi çok heyecanlandırdı. Onu ilk gören arkadaşımız ‘Buldum… Buldum’ diye sevinçle haykırınca koşup gördük” diyorlar.

 

Dikenli karıncayiyen, geceleri ortaya çıkan, ürkek, toprak altında yaşayan bir hayvan. Bundan önce son kez 1961 yılında Hollandalı bir botanist tarafından tespit edildi. Yerel kültürde kutsal bir canlı olarak kabul ediliyor. Geleneğe göre, yörede yaşayanlar arasında bir çatışma patlak verince, tarafların biri ormana dikenli karıncayiyen aramaya gidiyor, diğeri ise okyanusta kılıç balığı bulmaya.

 

Bu iki hayvanı bulmak için de on yıllarca aramak gerekiyor. Bulunduklarında çatışma sona eriyor ve insanlar arasında uyumlu ilişkiler yeniden kurulabiliyor.