Erkek Arkadaşını Mirasa Konmak İçin Öldürdü Ama Ortada Miras Yoktu!

Polisiye romanlarına, hatta dizilerine esin kaynağı olabilecek bir hikaye bu… ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde Ina Kenyer adındaki 47 yaşında bir kadın, 10 yıldır birlikte yaşadığı 51 yaşındaki erkek arkadaşı Steven Riley’i geçen Eylül ayı başında zehirleyerek öldürdü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Cinayetin nedeni? Steven Riley’in yüklü bir mirasa konması ve kadın arkadaşına bir dolar bile koklatmadan ABD’yi terketmeyi planlamasıydı. 4 çocuk sahibi Steven 5 Eylül’de öldü. Ondan 2 gün önce Ina ve dostları bir avukatla buluşup Steven’e miras kalan 30 milyon doları nasıl iç edebileceklerini görüşüp planlar yaptılar. Oysa Steven’in oğullarından 21 yaşındaki Ryan Riley’in ifadesine göre, babasına böyle bir miras kalmamıştı. Babası uzak bir akrabanın avukatı olduğunu söyleyen birinden bir e-mail almıştı. Avukat Steven ile buluşup görüşmek istiyordu. Bir randevu ayarlandı. Avukatla havaalanında buluşacaklardı. Babası randevuya giderken zerrece şüphe duymuyor, gerçekten mirasa konduğuna inanıyordu.

 

erkek arkadasini mirasa konmak icin oldurdu ama ortada miras yoktu

Ina Kenyer uzun süredir birlikte yaşadığı erkek arkadaşına 30 milyon dolar miras kaldığına inanıyordu.

 

Ryan Riley ifadesinde, “Babam mirasla geniş araziler almayı, bir bölümünü bana ve kardeşlerime dağıtmayı, kalanla da bir garaj açmayı planlıyordu” dedi. Avukat randevuya gelmedi ama Steven’in kaderi belirlenmişti. Kız arkadaşı Ina, Steven’in mirasa sahip olacağına ve onu terkedeceğine inanmıştı. Ve, iki gün önce Steven’i zehirlemişti. Ina Kenoyer şimdi demir parmaklıklar ardında. Aralık ayı başında yargıç önüne çıkarılacak. Şartlı tahliye imkanı olmadan müebbet hapis talebiyle yargılanacak.