Erkeklerin Menopozu Andropoz Yaygın Ama Pek İtiraf Edilemeyen Rahatsızlık!

Kadınlarda menopoz 50’li yaşlarda yumurtalık hormonlarının üretiminin durmasıyla başlıyor. Erkekler ise “Testosteron” düzeyinin giderek düşmesiyle aynı olayı yaşıyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Önce geceleri terlemeyle başlıyor, sonra hafif bir bunalım, ardından “Libido”nun, yani “Cinsel içgüdü”nün yitirilmesi ve son aşamada ereksiyon sorunlarının ortaya çıkması. Erkekler 60’lı yaşlardan itibaren “Andropoz” denilen ve aslında son derece yayn olan ama pek bilinmeyen ve pek itiraf edilmeyen bir sorunla karşılaşıyorlar.

 

Bu konuda açıkça konuşma cesaretini gösteren 62 yaşındaki yönetmen Remy Burkel, yaşadıklarını şöyle anlattı: “55 yaşında geceleri yatakta terlemeye başladım. O sıralar menopoz yaşamakta olan karım tıpkı benimki gibi sıkıntıları geçiriyordu. Sonra yorgunluk, bunalım, cinsel istek yokluğu ile sıkıntım büyüdü.  O zaman bir problem yaşadığımı anladım.”

 

Önce bir araştırma yaptı ve “Andropoz” kavramıyla tanışmış oldu. Sonra doktora gitti. Ona kendisini 40’lıyaşlardaki gibi hissedeceği bir dizi hap önerdi.

 

Remy Burkel konuya ilgisini artırdı, “France TV” kanalında, “Andropoz: Büyük kafa karışıklığı” adlı bir belgesel yayınladı. Belgeseli hazırlarken aynı sıkıntıları yaşayan ama susmayı tercih eden erkeklerle karşılaştı, “Bir tür utanç içinde olduklarını farkettim” dedi. Aslında “Andropoz” hayat yolunun kaçınılmaz kilometre taşlarından biri. Cinsel arzunun kaybolması, eşin “Menopoz”uyla aynı dönemlere denk gelirse ki, genellikle öyle oluyor, birlikte mutlu bir şekilde yaşlanmanın yolunu açıyor.



Etiketler: