Eşini Öldürdü 'Köpeklerimiz Boynundaki Eşarbı Çekiştirirken Boğuldu' Dedi!

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir doktor eşini öldürmekten suçlu bulundu. Jüri, doktor ve avukatının anlattığı senaryoyu inandırıcı bulmadı. Scott Sills adlı doktor, neredeyse kusursuz bir cinayet işlediğini düşünüyordu. Ama eşi Susann’ın ölümünden ikinci derecede suçlu bulundu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

45 yaşındaki Susann, 13 Kasım 2016’da Kaliforniya’nın San Clemente kentindeki evlerinde ölü bulundu. Doğum uzmanı olan 51 yaşındaki eşi Doktor Scott Sills polise eşini evlerinin merdivenlerin dibinde cansız bulduğunu söyledi, “Gece karanlıkta dengesini kaybedip düştüğünü sanıyorum” dedi. Ancak savcı kazayla düşme tezine inanmadı, Doktor’un eşin boğduğunu iddia etti.

 

Savcı, Scott Sills’i resmen suçlamak için 2 yıl uğraştı, açılan davada jüriye “Bu adam karısını öldürdü ve gizledi. Gerçekten de iyi gizledi, çünkü onu yarı önüne çıkarablmek için uzun süre uğraşmak zorunda kaldık” dedi. Savcıya göre, cott Sills bir tartışma sırasında eşini öldürdü. 12 yaşındaki ikiz çocuklarının uykuda olduklarını, o nedenle cesedi ortadan kaldıramayacağını düşünerek, cinayete bir mizansen hazırladı. Ancak evin bir başka odasındaki kan izlerini silmeye vakit bulamadı.

 

Soruşturmada aynı klinikte birlikte çalışan çiftin ilişkilerinin gergin olduğu ortaya çıktı. Susann eşine “Hiçbir zaman özgür olamayacağım. Beni öldürmek üzeresin, farkında değil misin? Sadece çekip gitmek istiyorum” diye yazmıştı. Savcıya göre, genç kadının ölümüne bir fotoğraf neden olmuştu. Susann, Donald Trump’ın yeniden seçileceğine bahse girmiş, kaybetmişti. Sosal medyada çıplak bir fotoğrafını yayınlamış, bu da eşini öfkeden deliye döndürmüştü.

 

Savcının bu iddialarına cevap olarak savunma makamı cinayet için bir neden olmadığı, Susann’ın ölümünün tamamen kaza sonucu olduğu görüşünde direndi. Doktor Scott Sills’in avukatı Jack Earley, Susann’ın birkaç gündür migren ağrısı çektiğini, çok az yemek yediğini, aldığı güçlü ilaçların etkisiyle baygınlık geçirdiğini söyledi. Kadındaki boğğulma izleri için ise, “Merdivenlerin dibinde baygın yatarken ailenin iki köpeği bir şekilde yualarından çıkıp Susann’ın boynundaki eşarpı çekiştirdiler. Bu da boğulmasına yol açtı” dedi. Doktor Scott Sills son duruşmaya katılmadı. Savcılık 15 yıldan müebbete kadar hapis cezası talep etti. Karar 15 Mart 2024’te açıklanacak.