Zinedine Zidane'ın 200 Milyon Euro'nun Üzerinde Serveti Var!

Fransız futbolunun efsane isimlerinden Zinedine Zidane aynı zamanda zengin bir işadamı. Yapılan değerlendirmelere göre serveti 200 milyon Euro’yu geçiyor. Bu da onu Fransa’nın en zengin sporcularından biri yapıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Zidane bu serveti önce futbolcu, sonra da teknik direktör olarak hizmet verdiği futbol sayesinde yaptı. Oyuncu olarak bir çok zafer ve ödül kazandı: 1998 FİFA Dünya Futbol Kupası şampiyonluğu, yine 1998’de Altın Top ödülü, 2002’de Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Bu ödüller ona dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri olmanın yolunu açtı.

 

Zidane teknik direktör olarak da Real Madrid’in başında 3 kez (2014, 2016 ve 2017 yıllarında) Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca 2 kez İspanya şampiyonluğuna, 2 kez de İspanya süper kupa şampiyonluğuna ulaştı. Teknik direktörlüğe başladığında yıllık brüt ücreti 2,5 milyon Euro dolaylarındaydı. Şampiyonluklar ve kupalar geldikçe ücreti iki kattan fazla arttı. Futboldan kazandıklarına sponsorluk, yani reklam gelirlerini de eklemek gerekiyor. Adidas, Louis Vitton ve Christian Dior, Montblanc gibi prestijli markalar onunla bir çok sözleşme imzaladı. Bu da milyonlarca Euro kazanç getirdi