Eylül Öztürk Model Grubunun Solisti Olma Fırsatını Nasıl Kaçırdı?

Youtube’da yayınladığı ilginç söyleşilerle adından sık sık söz ettiren Gıybet Mi? kanalının sahibi Berkay Demirci, yayınladığı videosunda bu kez sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk’ün programında konuk ederken, kendisine hakkında merak edilen soruları sordu. Eylül Öztürk’ün Model grubunun solisti olma fırsatını nasıl kaçırdığını anlattığı bölüm söyleşiye damga vurdu.

 

Youtube’da yayınladığı ilginç söyleşilerle adından sık sık söz ettiren Gıybet Mi? kanalının sahibi Berkay Demirci, yayınladığı videosunda bu kez sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk’ün programında konuk ederken, kendisine hakkında merak edilen soruları sordu. Eylül Öztürk’ün Model grubunun solisti olma fırsatını nasıl kaçırdığını anlattığı bölüm söyleşiye damga vurdu.

 

Yayınladığı videosunda Eylül Öztürk’e hayatımıza nasıl girdiğini soran ünlü Youtuber’a bundan 10 sene önce kız kardeşinin Vine uygulamasından bahsettiğini ve bu uygulamayı kendisinin seveceğini söylediği belirten Öztürk, kendisinin de o dönem eşine dostuna kısa videolar çekerek göndermeyi sevdiğini ve kabin memuru olarak çalıştığını belirtti. Kabin memuru olduğu için çok sık gezdiğini ve dünyanın farklı yerlerinden Vine videosu attığı için insanların “Kızın kendi özel uçağı var” algısının bulunduğunu ve bu istemsiz algının ünlenmesine neden olduğunu belirtti.

 

İşte Eylül Öztürk’ün Model grubunun solisti olma fırsatını nasıl kaçırdığını anlattığı söyleşinin ilgili bölümünde konuşulanlar;

 

Eylül Öztürk: Vine döneminde kabin memuruyken bana ufak ufak teklifler geliyordu ama kabin memuru olmak çok prestijli bir iştir ve hayatı gerçekten belli bir standartta yaşarsın. Onun için benim kabin memurluğunu bırakıp bu işlere geçmeyi düşünmem çok büyük bir riskti çünkü birşey olmaya da bilirdi. Ama o riski de aldım neden biliyor musun dur anlatayım.

 

Öğrencilik yıllarımda kendi ayakları üzerinde durma gayreti olan bir öğrenciyim, aynı zamanda müzikle de çok ilgiliyim, üniversite yıllarında sahne alıyorum. Taksim’de filan mekanlar var oralarda sahne alıyorum. Sahne aldığım zaman işte klasik mekancıların işte bugün çok müşteri gelmedi paranızı veremiyoruz işte böyle 4 kişilik filan bir grubuz yani basçısı, davulcusu filan. Ne yaptıysak para kazanamadık biz bu işten. Her akşam evimizi aç dönüyoruz yani. Ee paraya da ihtiyacım var. Ee işte benim artık burama kadar geldi parasızlık geçinemiyorum İstanbul’da. Ailemden de bir kuruş para istemiyorum bu arada. Dedim ki bu böyle olmuyor. Duydum ki kabin memuru arıyorlar. Dedim ben bırakıcam okulu çalışmaya başlayacağım. Bu arada benim 3 tane yabancı dilim var. Yani kendi yabancı dillerimle ben bunu en iyi hangi sektörde kullanabilirim, ev arkadaşına ihtiyaç duymadan kendim en iyi şekilde nasıl rahat edebilirim gibi sorulara döndüğümde kabin memurluğu benim için çok iyi bir alternatif oldu.

 

Ondan sonra neyse ben kabin memurluğu seçmelerine girdim, sınava girdim kazandım filan eğitime başladım. Hop bana bir telefon kuzenimden. Eylül dedi bir tane dedi grup var bunların solistleri ayrılmış bunlar bak bir albüm grubu olacak dedi bak önleri çok açık dedi sen başlamak ister misin. Bak dedim kulakları çınlasın kuzenimin bu arada Murat lütfen beni böyle şeyler için arama ben dedim müziği çok sevsem de artık çok soğudum bu işlerden bin lira bile para kazanamadım. Anasını satayım sanki herkes herkes dedim albüm grubu, herkes dedim albüm çıkaracak. Yok dedim bu işte para yok dedim ben istemiyorum. Başka birine baksınlar çünkü eğitime başlamışım artık. Tamam dedi.

 

Aradan bir sene geçti ben çalışmaya başladım. Aradı beni. Bak dedi sana bahsettiğim grup vardı ya o grup kim oldu biliyor musun? dedi. Kim dedim “Model” grubu oldu dedi.

 

Detayları aşağıdan takip edebilirsiniz.