Fransa'da Bağış Skandalı! Kızım Hasta Dedi Bağış Topladı Gitti Araba Aldı!

ABD’de bağış toplamak için saçlarını kazıttığı kızının lösemiye yakalandığını iddia eden sahtekar annenin bir benzeri Fransa’da ortaya çıktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Rennes kentinde bir kadın kızının ağır hasta olduğunu ve idrar torbası bulunmadığını iddia ederek tedavisi için 2 yıl önce bağış kampanyası başlattı. Toplanacak bağışla kızının Polonya’da ameliyat edileceğini söylüyordu. Kadın ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşı kampanyayı 2 yıl sürdürdüler. Zavallı kız da onların planını bozmamak için bu 2 yıl boyunca yalan söyledi.

 

Anne daha önce de kızının lösemiye yakalandığını iddia etmiş, saçlarını kazıtıp okula perukla göndermişti. Yerel medyanın da destek verdiği bu kampanya yolunda gitti ve çift 2017 Haziran 2019 Aralık arasındaki dönemde toplam 53 bin Euro’dan fazla bağış topladılar.

 

Ne var ki, toplanan bağış kızın tedavisine harcanmadı. Anne ile erkek arkadaşı parayla kendilerine lüks bir araba aldı. Dolandırıcılığı kızın babası farketti. Annenin kızının sağlığıyla ilgili söylediklerinin hepsinin yalan olduğunu açıkladı. Bunun üstüne bağışta bulunan 200’e yakın kişi topluca mahkemeye başvurdu.

 

Sonuç? Anne 24 ay, erkek arkadaşı ise bir yıl hapse mahkum oldu. Ama cezaevine girmediler. Mahkeme cezalarını 2 yıl tecil etti.



Etiketler: