Fransa'nın Efsane Futbolcusu Thierry Henry Çocukluğundan Beri Depresyonda!

Arsenal’in ve Fransa Milli Takımı’nın eski yıldızı, günümüzde Fransa Ümit Milli Takımı’nın çalıştırıcısı Thierry Henry ruhsal durumunu çok uzun süre gizli tutmak zorunda kaldığını açıkladı, “Çünkü toplum anlatacaklarıma kulak vermeye hazır değildi” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

46 yaşındaki Henry futbolculuk hayatı boyunca sürekli depresyonun pençesinde olduğunu, bu durumun çocukluğunda yaşadığı baba baskılarından kaynaklandığını söyledi, şu itiraflarda bulundu:

 

Depresyonda olduğumu biliyor muydum? Hayır. Tedavi için bir şeyler yaptım mı? Hayır.Ama o ruhsal durumumla yaşamayı öğrendim.”

 

Henry, bu ruhsal kırılganlığını, çockluğunda sürekli babasından takdir beklemesine bağladı, ekledi: “Çocukluğumda evde bana hep, ‘Şunu iyi yapmadın’, ‘Bunu kötü yaptın’ diye eleştiri yöneltiliyordu. Örneğin, 6-0 kazandığımız ve 6 golün 6’sını da benim attığım bir maçtan sonra bile babam ‘Şu kafayı iyi vuramadın’, ‘Şu ortayı iyi yapamadın’, ‘Şu şutu kötü vurdun’ diye yerin dibine batırdı. Babamın baskıları belki iyi bir futbolcu olmama yardım etti insan olarak sağlıklı büyümeme kesinlikle yardımcı olmadı…”