Frimatör(Fırçalama) Nedir? Kullanım Amacı Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar frimatör yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği frimatör sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildin temizliğinde kullanılan, yuvasına oturtulmuş bir fırçayı her iki yönde çevirebilme özelliğine sahip devirli mekanik bir cihazdır. Fırçalama hızı ve dönüş yönü ayarlanabilir. Yanaklar, burun ve dekoltede uygulamak üzere üç değişik ebatta fırçası bulunmaktadır. Dönen kıl fırçalar, cildin gözeneklerinde biriken atık maddeleri çözerek, dışarı atılmasını kolaylaştırırlar.

 

Kullanım amaçları nelerdir?

 

Cildi derinlemesine temizlemek, ciltte biriken toksik maddeleri ve aşırı yağ ifrazatını ciltten uzaklaştırmak. Epidermis tabakasındaki ölü hücreleri ciltten uzaklaştırmak Masaj etkisiyle, kan dolaşım sisteminin uyarılması ve dokuların beslenmesini sağlamak. Uygulama sonrası yapılacak olan bakım aşamaları esnasında cilde uygulanacak kozmetik ürünlerin nüfusunu kolaylaştırmak Cilt temizliği işleminde kullanılan scrup kremleri, temizleme ürünleri, jeller ve benzeri kozmetiklerin etkilerini arttırmak. Kan dolaşımı bozuk ve cansız cildi uyarmak ve canlandırmak. İlkbahar sonunda yaza ve yoğun güneşe hazırlık amacıyla kullanılır. U.V. ışınlarının cilde nüfusu ile daha duru ve kolay bronzlaşan bir ten elde edilmiş olur. Yaz sonunda ciltte biriken ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılması amacıyla kullanılır.

 

Kullanımında dikkat edilecek hususlar nelerdir?

 

Koltuk altları, göz çevresi, bikini bölgesi gibi hassas olan bölgelerde dikkatli olunmalıdır. Bu bölgelerde fırçalamadan kaçınılmalıdır. Fırçalama püstüllü akne, sirkülasyon problemi olan ciltlerde , egzama gibi dermatolojik yaralarda, güneş yanıklarında ve benzeri cilt problemlerinde yapılmamalıdır. Fırçalama diyabet hastalarında uygulanmamalıdır.

 

Uygularken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

 

Fırçalama olabildiğince dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Cilt çekiştirilmeden yumuşak bir şekilde yapılmalıdır. Basınç iyi ayarlanmalıdır. Çok kuvvetli yapılacak bir fırçalama ölü hücrelerin yanında canlı hücreleri de soyarak, cildin doğal savunma sistemini zayıflatabilir. Cildi zedeleyerek doğal fonksiyonlarını azaltabilir. Fırçaların dönüş hızı cildin tahribatına neden olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Cildimizde değişik hassasiyetlere sahip bölgeler olduğundan fırça dönüş hızı bu bölgelere göre değiştirilmelidir. Çalışma bölgelerine göre uygun fırçalar seçilmelidir. Fırçalama yönü yanaklarda içten dışa, burunda dıştan içe doğru olmalıdır Fırçaların her kullanımdan sonra sterilizasyonuna dikkat edilmelidir. Fırçalar tahriş edici etkisi olmayan antiseptik sabun veya solüsyonlarla dezenfekte edilmelidir.



Etiketler: