Gece Yemek Yemenin Zararları

Akşam atıştırmalıklarının zararını sizin için anlatıyoruz.

 

Gece mutfaktan çıkamıyorsanız sebepi gün içinde düzensiz beslenmeniz olabilir. Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Okulu'nda yapılan bir araştırma, gece yemek yemenin çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğunu açıkladı.

 

İnsanlar alışkanlık, can sıkıntısı, psikolojik problemler nedeniyle aşırı yemek yeme eğiliminde bulunabiliyor. Gece besin alımının eşlik ettiği uyku bölünmeleri alınan öğünlerin vücudun uygun bir şekilde dinlenmesine izin vermediğinden fizyolojik sorunlar da ortaya çıkartıyor. 

 

İşte o sorunlar:

 

1-Obezite:

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının %15-18'i, kadınlarda ise %20-25'ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde %25, kadınlarda ise %30'un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır. Yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren obezite çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biridir. Dünyada 1,6 milyar kişi fazla kilolu ve bunların 400 milyonu obez kategorisindedir.

 

2- Kroner Arter Kalp Hastalığı:

 

Kroner arter, kalbi besleyen atar damarların genel adıdır. Kroner arter hastalığı, kalbi besleyen kroner damarların tıkanması veya daralması sonucu meydana gelen durumdur. Beslenme bozuklukları, aşırı yağlı beslenme, hareketsiz yaşam gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. 

 

3-Kan şekeri yükselmesi:

 

Kan şekeri yükselmesinin birçok sebepi olabilir. Bu sebeplerden biri de şekeri aniden yükselten karbonhidratlı gıdalardır. Özellikle diyabet hastalarında insülin ya hiç üretilmez ya da yeterli miktarda üretilmediği için kan şekeri direkt yükseleceğinden daha çok dikkat etmesi gerekir.

 

4-Reflü: 

 

Reflü, mide asidi ve yiyeceklerin yemek borusuna geri kaçması problemidir. Mide sıvılarının uzun süre yemek borusu ile temas etmesi sonucunda reflü oluşmaktadır. Gece yatmadan hemen önce yemek yemek, gece asit reflüsü riskini yükseltebilir. Fazla yağlı ve kızartılmış gıdalar, çok baharatlı yemekler, asitli meyveler ve içecekler, sigara, alkol, kafeinli içecekler ve yiyecekler reflüye neden olmaktadır.

 

 

 

 

 

 



Etiketler: