Gliserin Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar gliserin kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği gliserin sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Gliserin, organik bir bileşiktir. Yapısında oksijen, hidrojen ve karbon atomları bulunan gliserinin molekül formülü; C3H8O3. Su ve alkol ile karışabilen ve asetonda çözünen gliserin, hafif tatlı ve zehirleyici özelliği bulunmayan organik bir sıvıdır. Bu molekül, gliserol ya da gliserin yağı olarak da anılıyor. 18. Yüzyılda keşfedilen gliserin, günümüzde kozmetikten gıdaya kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip. Hem doğal olarak satılan hem de ürün içeriklerinde yer alan gliserinle her gün sık sık karşılaşıyoruz denebilir.  

 

Gliserinin faydaları nelerdir?

 

Gliserinin en önemli niteliği, su tutucu olmasıdır.  Suyla homojen bir karışım oluşturabilen gliserin, başta sabun olmak üzere, birçok temizlik malzemesinin üretiminde kullanılır. Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özellikleri sayesinde iltihaplara iyi gelir. Birçok doğal yağ gibi gliserin de cildin ihtiyaç duyduğu nemi sunar. Saçların keratin yapısını destekleyerek daha güçlü ve sağlıklı bir form kazanmasını sağlar.   Gliserinin içerisindeki atomlar solan çiçeklere hayat verir ve kuruyan bitkilerin iyileşmesini sağlar.

 

Gliserinin cilde faydaları nelerdir?

 

Nemlendirici etkisi sayesinde cildin yapısını korur ve elastikiyetini artırır. Doğal içeriği cilde işler ve teni besler. El ve ayak bölgesinde oluşan sertlikleri ve nasırları yumuşatır. Topuk çatlaklarını giderir. Ağzın içerisinde oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Uçuk virüsünün sebep olduğu cilt hasarlarını onarır. Kulak içerisinde biriken kirlerin yüzeye çıkmasını ve temizlenmesini sağlar. Tırnakları güçlendirir ve daha parlak görünmesini sağlar. Antiseptik özelliği sayesinde egzama ve sedef hastalığı sebebiyle oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur. 

 

Gliserinin yüze faydaları nelerdir?

 

Gliserin, cildi uzun süre nemli tutar ve her an yumuşacık olmasını sağlar. Cilde nem terapisi uygulayan gliserin, ince kırışıkların görünümünü azaltır ve yaşlanma belirtileriyle savaşır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı yüzü korur. Tenin pH dengesini korur ve böylece cilt tonunu eşitler, yüzü pürüzsüzleştirir. Hem nemlendirici hem de koruyucu yönü sayesinde makyaja mükemmel bir baz oluşturur. Yüzdeki leke ve sivilce izlerini tedavi eder. Dudakların kurumasını önler ve çatlakları iyileştirir.

 

Gliserin nasıl kullanılır?

 

-Gliserini nemlendirici ve iyileştirici olarak tek başına da kullanabilirsin. Bunun için temiz bir pamuğa biraz gliserin yağı dökmen yeterli. Sonrasında sorunlu bölgelere uygulama yapabilirsin. Fakat çok uzun süre ve düzenli olarak saf gliserin kullanmak gözeneklerin gliserin dolmasına sebep olabilir. Bu nedenle saf gliserini yalnızca sorununu çözene kadar, kısa bir süre kullanman daha uygun olur. Sonrasında gliserin içeren ürünlerle devam edebilir, güzellik ve makyaj malzemelerine birkaç damla gliserin ekleyerek kendi karışımını kendin oluşturabilirsin.

-Dudaklarını nemlendirmek için birkaç damla gliserin yağı ile bir yemek kaşığı balı karıştırıp uygulayabilirsin. Tek başına gliserin sürmek ince yapılı dudak derisini rahatsız edebilir. 

-El ve ayaklarındaki kuru bölgelere ve nasırlara gliserin sürebilirsin. Sorunlu bölgelere gliserin sür ve kurumasını bekle. Ardından ayaklarını çorapla, ellerini eldivenle bir süre sıcak tut. Düzenli yaptığında iyileşmeyi hissedeceksin.

-Haftada bir ya da iki defa saçlarına gliserin ile bakım yapabilirsin. Hafif nemli saçlarına birkaç damla gliserin uygula. Bu aşamada saç derisine nazikçe masaj yapmayı ihmal etme. 10 dakika bekledikten sonra saçlarını yıkayabilirsin. 

-Biraz gül suyu ile seyrelttiğin gliserin içerisinde tırnaklarını 10 dakika kadar bekleterek bakım yapabilirsin.

 



Etiketler: