Göz Altı Morlukları Neden Olur? Ne İyi Gelir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de gözdür. Güzelliğe önem veren kadınların göz altları kararıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği göz altı kararması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu duruma ne iyi gelir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Güzelliğe önem veren kadınların göz altları morarıyor.Bakımlı ve güzel kadınların şikayetçi olduğu bu durumun sebebi nedir? Bunun birçok sebebi olabilir. Bunları sizin için araştırdık. Peki göz altı morlukları nasıl geçer?  

 

Göz altı morlukları neden olur?

 

Doğal yaşlanma sürecinde, gözlerin altında bulunan morluklar ve halkalar daha da bir yaygın hale gelir. Bunun nedeni ise yaşlandıkça cilt yapısının incelmesidir. Cilt esnekliğini kaybeder bu da yağ ve kolajen kaybını ortaya çıkarır. Tüm bunlar birleşince cilt altında bulunan koyu kan damarları daha görünür hale gelerek göz altında morluklara sebebiyet verir. Yorgunluk: Aşırı yorgunluk, fazla uyuma veya uygu düzeninin bozulması gibi sorunlar göz altında morluklara neden olur. Normal yatma düzeninden birkaç saat sonra uyanmak suretiyle tekrar uyumamak, uyku yoksunluğu cildin donuk ve göz altlarında morarmasına sebebiyet verir. Cilt bu tür durumlarda hassasiyet göstererek koyu dokuların görünmesine neden olur. Göz altı morluklarını alerjik reaksiyonlar ve göz kuruluğu da tetikler. Alerjik reaksiyon gerçekleştiğinde, vücut zararlı bakterilere yanıt olarak histamin salgılar. Histaminler de kızarıklık ve göz şişmesi gibi rahatsız edici semptomlara neden olur. Alerji sonrası kaşınma da iltihaplanmaya, şişme ve kan damarlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğinden morlukları görünür hale getirir. Göz altında bulunan koyu halkaların en yaygın nedenidir. Vücudun uygun miktarda su alamadığına işarettir. Bunun sonrasında göz altında cilt donuk bir görünüme kavuşur. Gözler çöker. Bunun nedeni ise altta yatan kemiğe yakın olmasıdır. Aşırı güneşe maruz kalma, vücudun cildinize renk veren pigmenti sağlayan melanin üretimine neden olur. Aşırı güneş özellikle de göz çevresi için pigmentasyon koyulaşmasına neden olur. Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan göz altı morlukları kalıtsal bir özellik içeriyor olabilir. Bu durum yaşlandıkça daha da kötü bir hal alır. İlerleyen yaşlarda yavaş yavaş yok olma ihtimali de olabilir. Tıbbi durumlar içeren tiroid hastalığına yatkınlık da yine göz altı morluklarının sebebi olabilmektedir.

 

Göz altlarındaki morarma sebepleri nelerdir?

 

Göz altı morarmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Genetik ve çevresel sebeplere bağlı olarak göz çevresi morarması oluşabilmektedir. Göz çevresindeki cildin narin bir yapıya sahip olması. mavi ışıkla uzun süre temas etmesi, doğum kontrol hapı, göz damlaları veya kanser ilaçları, dolaşım bozukluğu, uyku düzensizliği ve genetik faktörler sebep olabilir.

 

Göz altı morarmasına ne iyi gelir?

 

Göz çevresi morarması için faydalı olacak uygulama ve tedavilere başlamadan önce işin temeline inmeniz gerekir. Göz altı morarmasının sebebini öğrenmeden doğru bir tedavi seçmek oldukça zor olacaktır. Bunun için cilt bakım uzmanı ve doktorunuzdan yardım almalısınız. Bunlara ek olarak günlük hayatınız için kapatıcıları kullanabilirsiniz.



Etiketler: