Gül Suyunun Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar gül suyu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği gül suyu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Cilde faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Gül bitkisinin taç yapraklarının basınçlı su buharı ile damıtılmasıyla gül yağı elde edilir. Gül suyu ise, yaprakların ikinci kez damıtılmasıyla oluşan su ile beraber karıştırılıp ortaya çıkan üründür. İlk kez İranlılar tarafından elde edilmiş olup Avrupa’ya yayılması ile kozmetik sektöründen mutfağa kadar birçok alanda tercih edilmektedir.

 

Gül suyu nasıl olmalı?

 

Gülün taç yapraklarının damıtma yöntemi ile hidrosol bir diğer deyişle ‘’gül suyu’ ’elde edilir. Hidrosol çiçek veya bitki özsuları, distile özsuları veya bitki suları olup damıtma işleminin su içeren bir yan ürünüdür. Yağı alınmamış saf gül suyu da bu şekilde üretilir. Damıtma yöntemi ile çiçeğin ana yağı ayrıştırılmadan elde edilen gül sularıdır. Rengi berrak olup koku dengesi yumuşaktır. Cilt bakım rutinlerimizde doğal ve daha etkili gül suyunu tercih etmek istiyorsak kullanacağımız gül suyunda yağı alınmamış gül suyu yazmasına özen göstermeliyiz.

 

Gül suyunun kullanım alanları nelerdir?

 

Gül suyu gülün güzel kokusu, doğal ve faydalı içeriğinden dolayı çok geniş yelpazede kullanılan bir üründür. Yiyecek sektörü, kozmetik sektörü, ilaç sektörü, tıp ve eczacılık sektörü gibi alanlarda tercih edilir. Yiyecek sektöründe genellikle içeriğindeki doğal minerallerden dolayı vitamin ve aroma vermek için kullanıldığı bilinmektedir. Gül suyu ferahlatıcı ve rahatlatıcı hoş kokusu ile aromaterapik etki göstererek stresi yok etmeye yardımcı olur.

 

Gül suyunun cilde faydaları nelerdir?

 

Gül suyu; hemen hemen her cilt tipi için uygun olup genellikle tonik ve temizleyici görevinde tercih edilmektedir. Cildimizin pH ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Fazla yağların yüzümüzden giderilmesine yardımcı olur. Ferahlatıcı özelliği sayesinde cildimizi yenileyerek uzun süre parlak ve taze kalmasına destek sağlar. Antioksidan içeriği sayesinde cildimizin sağlıklı kalmasını sağlayarak yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olur. Göz altlarımızda istenmeyen şişkinkik görünümünün azaltılmasına destek olur. Özellikle hassas ciltlerde meydana gelen kızarıklık görünümünü hafifletmeyi hedefler.

 

Gül suyunun saça faydaları nelerdir?

 

Gül suyu ciltte kullanıldığı gibi saç ve saç diplerinde de oldukça kullanışlı bir üründür. Saç diplerine gül suyu ile masaj yapıldığında saç köklerini beslemeye ve kepeklenme sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Aynı şekil de duş sonrası saçımıza uyguladığımız gül suyu cansız ve mat görüntüyü engellemeye yardımcı olarak saçımızın beslenmesine destek olur.



Etiketler: