Kriyoterapi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınların kriyoterapi tedavisi oluyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kriyoterapi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Bazen soğuk terapi olarak da bilinen kriyoterapi, tıbbi tedavide düşük sıcaklıkların yerel veya genel kullanımıdır. Kriyoterapi, çeşitli doku lezyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Terimin en belirgin kullanımı, özellikle kriyocerrahi veya kriyoablasyon olarak bilinen cerrahi tedaviye atıfta bulunur.

 

Kriyoterapi ne işe yarar?

 

Dokuda soğuk hasarı oluşturarak, iyi huylu hücre büyümeleri, güneş lekeleri, sinir sıkışmaları, tırnak batmaları, nasırlar, ben (nevüsler), siğiller, cilt kanseri, prostat kanseri gibi pek çok hasarlı ya da hastalıklı dokunun tedavisinde kullanılabilir.

 

Kriyoterapi zararları nelerdir?

 

Ödem, zonklayıcı ağrı, kanama, baş ağrısı, ikincil enfeksiyon, senkop, febril reaksiyon, krepitayonla kendini gösteren derinin altına nitrojen gazı gitmesi, milyum, piyojenik granülom, hipertrofik skar, hiperpigmentasyon, parestezi, nöropati, tendon rüptürü, alopesi, ektropyon, hipopigmentasyon, dokuda defekt oluşması.

 

Kriyoterapi kaç günde etki eder? 

 

İşlem sonrası soğuk uygulanan bölgelerde sıvı toplanması, şişlik, ve ağrı oluşması normaldir ve bu etkiler 4 – 5 gün içerisinde ortadan kalkmaktadır. Koyu ten rengine sahip kişilerde uygulama yapılan bölgenin cilt renginde açılma veya koyulaşma olabilmektedir.

 

Kriyoterapi kaç seans uygulanır?

 

El, yüz ve genital bölge siğillerinin tedavisinde uygulama ortalama 2 – 3 seansta olumlu sonuçlar verirken, ayak altı siğillerinde tedavi için gereken seans sayısı 5 – 6 olabilmektedir.

 



Etiketler: