Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir? Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar güneş kremi kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği güneş kremi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Güneş kremleri cildi korur, cildin güneş ışınları sebebiyle yaşlanmasını geciktirir, cildin lekelenmesini önler ve cilt kanseriyle savaşır.

 

Güneş kreminin faydaları nelerdir? 

 

Güneş ışınları kuvvetli bir D vitamini kaynağı olmakla birlikte insanların kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için oldukça elzem bir ihtiyaçtır. Ancak güneş ışınları D vitamini ile birlikte radyoaktif özelliği mevcut olan ve cilde zarar vermeye sebep olan ışınları da içinde bulundurur. Cildin alt tabakasına işlenerek yaşlanma etkilerini arttırır ve maksimum sürede cilt kanserlerine neden olabilmektedir. Güneş kremi, cildinizi güneşten gelen zararlı ışınlardan koruma görevini yapar. Dünya’ya ulaşıldığı bilinen UVA ışınlarının %95’ini ultraviyole radyasyonlar oluşturmaktadır. UVB ışınları cildinizin yapısını bozmakla birlikte DNA mutasyonuna yol açar. Bu sebeple güneş kremi, bilinene ek olarak cilde faydasının yanında sağlık açısından da oldukça önemlidir. Sürekli olarak güneş kremi kullanan insanlar, ciltte meydana gelebilecek herhangi leke oluşumlarını engeller. Güneş kremi, nemin cilde geçmesini sağlayarak sağlıklı bir cilt görünümü sağlar. Güneş kremi, içindeki bileşenler sayesinde hava kirliliğinin cilde verdiği zararları en seviyeye indiriyor. Güneş kreminin düzenli kullanımı sayesinde ciltteki güneşten kaynaklı solgun renk görünümü azalıyor ve cildin ışıltısı geri geliyor. Güneş kremi, melaninin dengesiz bir şekilde yükselmesi sebebiyle meydana gelen renk tonu eşitsizliklerini ortadan kaldırır.

 

suncream

 

Güneş kremi alırken nelere dikkat etmek gerekir?

 

Güneş ışınları D vitamini ile birlikte radyoaktif özelliği yayar, cilde zarar vermeye sebep olan bu ışınlara da dikkat etmek gerekir. Yüksek koruma faktörü içeren güneş kremini tercih etmelisiniz.  Cildinizde sivilceler mevcut ise ya da sivilceye yatkın bir cilde sahipseniz, su bazlı güneş kremi tercih etmelisiniz. Güneş kreminin, ciltte emilmesi ve tam koruma sağlanması için güneşe çıkmadan hemen öncesinde değil de, 30 dakika öncesinde sürülmesi çok daha etkili olacaktır. 



Etiketler: