Güney Afrika'nın En Zengin Adamı Johann Rupert'in Serveti Bir Haftada 1 Miyar Dolar Eridi!

Güney Afrika’nın en zengin adamı Johann Rupert’in serveti sadece birkaç günde yüz milyonlarca dolar eridi. Bu büyük düşüşe Rupert’in sahip olduğu bir İsviçre şirketinin müthiş değer kaybının neden oldu. Buna rağmen Rupert ülkesinin enzenginleri listesinin başında yer almaya devam ediyor.

 

Fenoreporter - Ekonomi Haberleri Servisi

 

Johann Rupert’in serveti sadece birkaç günde 11.1 milyar dolardan 10.3 milyar dolara indi. Sonra biraz artışla 10.4 milyar dolara yükseldi.

 

Bu düşüşün nedeni bünyesine Cartier, Montblanc ve Van Cleef and Arpels gibi ünlü markaların bulunduğu İsviçreli lüks ürünler grubu Richemont’un hisselerindeki değer kaybıydı.

 

Öyle aman aman bir düşüş değildi bu. Son 18 günde sadece yüzde 3.78 değer kaybederek hisse başına fiyatı 120.2 dolardan 115.6 dolara inmişti.

 

Güney Afrikalı milyarderin Richemont’taki hisselerinin değeri de bu düşüşten etkilendi: 630 milyon dolar azalarak 7.72 milyar dolardan 7.09 milyar dolara geriledi.

 

Rupert’in ortak olduğu “Reinet Investments”in hisselerindeki düşüş de zarar hanesine 90 milyon dolar yazdı. Ve nihayet “Remgro” şirketindeki hisselerinden de 26 milyon dolarlık değer düşüşü haberi geldi.

 

Tüm bunlara rağmen, Bloomberg’in milyonerler endeksine göre, Johann Rupert, Güney Afrika’nın en zengin kişisi ünvanını koruyor. İkinci sırada Nicky Oppenheimer geliyor.(8.48 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 247’nci milyarderi.)

 

Johann Rupert 10.4 milyar dolarlık mal varlığıyla küresel en zenginler listesinde 178’inci sırada, Afrika’nın en zenginleri klasmanında ise Nijeryalı 16 milyar dolarlık servete sahip Aliko Dangote’un (Dünyanın 107’nci en zengini) ardından ikinci sırada yer alıyor.