Hamile Kadınlar ve Anneler için Bakım Önerileri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de bakımdır. Güzelliğe önem veren kadınlar bakım yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği bakım sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem hamileler ve anneler için nasıl olmalı? Bakım önerileri nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt ve vücut bakımı, özellikle hamileler ve anneler için zaman gerektiren yorucu bir prosedür olarak görülebilir. Birkaç ay sonra yavrusunu kucağına alacak olan anne adayları, alerjik endişelerle makyaja ve cilt bakım ürünlerine karşı endişe besleyebilir. Çalışan anneler ise iş, çocuk, ev üçgeninde bakım için kendilerine vakit yaratamayabilirler.  Hamilelik, ani duygusal geçişlerin ve fiziksel yorgunlukların yaşandığı özel bir dönemdir. Hareket kısıtlılığı, koku hassasiyeti gibi durumlar da gebelik boyunca yaşanabilir. Böyle zamanlarda bakımından fedakarlık etmek anne adaylarında motivasyon kaybına neden olur. Anne adayları, hamilelikte bakım konusunda takip edeceği yöntemleri belirleyemediğinde uzman görüşlerinden yararlanabilir.

 

Hamilelikte bakım yapılır mı?

 

-Uzmanlara göre manikür, gebelik döneminde uygulanabilen bakım işlemleri arasında yer alır. Hatta bu tür uygulamalar, hamile kadınların yüksek moralle dolaşmasını sağlar. Fakat tercih edilen malzemelerin tek seferlik olması hijyen açısından önemli bir husustur.

-Pedikür, güzel görünümlü ayak tırnaklarına sahip olmak için ihtiyaç duyulan bir bakım ritüeli. Uzmanlara göre; ayak bakımı için uygulanan yöntemler, hamilelik döneminde de devam edebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları sağlıklı bir hamilelik sürecinde olan kadınların, hijyen kuralları çerçevesinde manikür ve pedikür yaptırabileceğini vurgular.

-Kalıcı oje, özel ürünler sayesinde ojenin kalıcılığını arttırmaya yarayan uygulamalardır. Bu yöntemin uzman kişiler tarafından, hijyenik koşullarda yapılması ise çok önemlidir. Uzmanlara göre bu işlemin hamilelikte uygulanması için herhangi bir tırnak hastalığının bulunmaması gerekir. Konu üzerine çalışma yapan pek çok uzman ancak bu doğrultuda kalıcı ojenin zarara yol açmayacağını belirtiyor.

-Hamilelikte yaşanan hormonal değişimler, anne adayının stres altında kalmasına ve yorgun olmasına neden olabilir. Profesyonel ekibi, hijyen kurallarına uygun olarak kişiye özel tek kullanımlık malzemeler kullanır. Böylece hamile kadınlar da gönül rahatlığıyla bakım yaptırabilir. 

 

Anneler için pratik bakım önerileri nelerdir?

 

Çalışan anneler, genellikle kendilerine ve çocuklarına zaman ayıramamaktan yakınır. Yoğun iş temposu, çocuklarla ilgilenmek ve evdeki sorumluluklar bir araya geldiğinde bakım ritüellerinin ertelenmesi kaçınılmazdır. Manikür, pedikür, kalıcı oje, makyaj, kalıcı makyaj gibi işlemler artık evde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Çalışan anneler kuaföre veya güzellik salonuna gitmeye vakit bulamadıklarında evde bakım hizmetlerinden yararlanabilirler.

 


Etiketler: