Hastaya İstirahat Raporu Verdiği İçin Dava Edilen Doktor 40 Bin TL Ödemeye Mahkum Edildi!

Geçtiğimiz yıllarda hastaneye gelen bir hastasına istirahat raporu verdiği için dava edilen Uzm. Dr. Salih Ayberk Özer, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı'nın kararına isyan ederken dikkat çeken ifadeler kullandı. 

 

Geçtiğimiz yıllarda hastaneye gelen bir hastasına istirahat raporu verdiği için dava edilen Uzm. Dr. Salih Ayberk Özer, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı'nın kararına isyan ederken dikkat çeken ifadeler kullandı. Son dönemde sağlık sektöründe doktorların aldığı maaşların asgari ücretin altında kaldığına dair tartışmalar ve tepkiler sürerken, bir doktorun başına gelenler sosyal medyada gündem oldu. Geçtiğimiz yıllarda hastaneye gelen bir hastasına istirahat raporu verdiği için dava edilen Uzm. Dr. Salih Ayberk Özer, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı'nın kararına isyan ederken dikkat çeken ifadeler kullandı. Peki olay nasıl gerçekleşi? İşte detaylar..

 

salih ayberk ozer hastasina istirahat raporu yazdi basina gelmeyen kalmadi 1

 

Hastasına istirahat raporu yazdı 40 bin TL ödemeye mahkum edildi! 

 

6 yıl önce acilde çalışırken, hastaneye travma sebebiyle gelen bir hasta acil servise başvuru yaptı. Yaptığı başvuru sonrası acilde görev yapan görevli sekreter hasta için normal kayıt açtı. Hasta durumun iş kazası olduğunu söylemedi. Bundan hareketle doktor Salih Ayberk Özer yaptığı tıbbi müdahalenin sonrasında hastaya istirahat raporu verdi. Aradan geçen yılların ardından durumun iş kazası olduğu ortaya çıkınca iş kazası raporu olmadığı için evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülen doktor Salih Ayberk Özer hakkında yargılama süreci başlatıldı. Doktor Salih Ayberk Özer, durumun kendisinden kaynaklanmadığını, hastanın kendisine bunu beyan etmediğini verdiği ifadede söylese de Sağlık Bakanlığı SGK'ya 40 bin TL ödeme yaptıktan sonra doktor hakkında işlem başlattı. Kendisiyle aynı durumdaki tüm hekimler hakkında beraat kararı verilirken, Özer için ceza kararı çıkıyor. Karar sonrası Sağlık Bakanlığı avukatı paranın iki hafta içinde ödenmesi gerektiğini belirtirken aksi halde icra başlatılacağını söyledi. 

 

salih ayberk ozer karara isyan etti 2

 

Karara isyan etti!

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyen Dr. Salih Ayberk Özer karara isyan ederken "Doktorun kafasında mermer kıranların yargılanmadığı bir ülkede bir hastaya istirahat raporu verdiğim için 6 yıl yargılandım.Sonucunda suçlu bulunup Sağlık Bakanlığı hakkımda icra başlatma girişiminde bulundu…Yazıklar olsun hakkım varsa haram olsun" ifadelerini kullandı. 

 

İşte o tweet;

 

salih ayberk ozer karara isyan etti 3