Hayalet Futbolcu Bernio Verhagen 4 Kulübü Nasıl Dolandırdı? Ä°ÅŸte Ä°nanılmaz Hikayenin Detayları!

Futbol dünyasının çekirgesi bir deÄŸil, dört defa zıpladı ama sonunda yakalandı. Adı: Bernio Verhagen. Surinam doÄŸumlu. Hollanda vatandaşı. Son derece etkileyici bir CV’si,yani biyografisi vardı ve milyoner hayatı sürüyordu. Oysa gerçek farklıydı: “Hayalet futbolcu” diye nam salan 28 yaşındaki Bernio, bir çok profesyonel kulübü dolandırmıştı. Son durağı olan Kolombiya’da bir çok silahlı soyguna ve hırsızlığa karıştığı belirlendi ve vatandaşı olduÄŸu Hollanda’ya iade edilmesine karar verildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bernio sadece bir hırsız, soyguncu, dolandırıcı deÄŸildi. Hollanda’da yeraltı suç örgütlerinde bir geçmiÅŸide vardı. 2020 ve 2021 yıllarındaki üç silahlı soygundan aranıyordu. Surinam doÄŸumlu olan Bernio, Kolombiya’da 2 yıldır hapisteydi. 2021 yazında fahiÅŸelerle düzenlediÄŸi bir parti sonrasında tutuklanmıştı. Nedeni: Partinin masraflarını ödeyecek parası yoktu. Polis olaya el koyunca gerisi çorap söküÄŸü gibi geldi. Bernio sadece partiye katılan fahiÅŸelerin parasını deÄŸil, daha önce bir çok oteli, eskort ajanslarını ve lüks yat kiralayıcı ÅŸirketleri de dolandırmıştı.

 

SoruÅŸturmada çok ilginç ayrıntılar ortaya çıktı: Bernio sözde harcamalarına karşılık bankalara para havalesi yapıyor, paralar kurbanlarının hesabına aktarılmadan iÅŸlemi iptal ediyordu. Bu yöntem onun Kolombiya’da otelleri, restoranları, seyahat acentalarını dolandırıp beyler gibi yaÅŸamasını saÄŸlamıştı.

 

Bernio’nun futbol camiasına giriÅŸi de ilginç bir öykü. Hollanda’da doÄŸduÄŸu Brabant kentinde amatör takımlara bile giremeden 25 yaşında profesyonel futbol alemine, dolayısıyla transfer piyasasına daldı. AÄŸzı laf yapıyordu ve sahte belgelerle ne kadar iyi bir futbolcu olduÄŸunu gösteriyordu!

 

Tek bir maçta bile oynamadan 3 kıtada 4 kulübe transfer olmayı baÅŸardı. Dolandırdığı kulüpler? FC Dinamo Auto (Moldova), Cape Town City FC (Güney Afrika), Viboru FF (Danimarka), Audax Italiano (Åžili). Bu son kulüpte ona diÄŸer futbolculardan daha fazla bir ücret ödendi ve bu sayede büyük bir ev satın aldı.

 

hayalet futbolcu bernio verhagen 4 kulubu nasil dolandirdi iste inanilmaz dolandiricilik hikayesinin detaylari

 

2019 Kasım’ında, Danimarka ikinci liginde oynayan “Viborg FF”, onunla sözleÅŸme imzaladıktan bir ay sonra soluÄŸu mahkemede aldı. Kulüp yöneticileri daha ilk antremanda dolandırıcılığın farkına varmışlardı. Ayrıca gösterdiÄŸi belgelerin sahte olduÄŸunu da anlamışlardı. Danimarka polisi Bernio’yu tutukladı ve mahkeme de kulübe 15 bin Danimarka Kronu (2 bin Euro) ödemeye mahkum etti. O tarihte Danimarka basını Bernio’yu “21’inci yüzyılın en büyük futbol dolandırıcısı ve sahtekarı” ilan etti.

 

Suçlamaları reddetti ama Danimarka kulüplerine kendini tanıtırken yalan söylediÄŸini itiraf etti. Ayrıca bu kulüplere uluslararası bir iÅŸ ajansı olan “Stellar Group” mühürüyle sahte e-mail ve yine sahte sözleÅŸmeler gönderdiÄŸini de kabul etti. Bu sahte sözleÅŸmelerde, özellikle “Viborg FF” kulübüne Bernio7yu bir Çin kulübüne 2020’de önemli bir para karşılığı satabilecekleri belirtiliyordu.

 

Bernio, Danimarka’da bir dizi adi suçtan da mahkeme önüne çıkarıldı: Åžiddet uygulamak, özellikle Åžilili kız arkadaşına tehditle tecavüz etmek. Bir yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Onun hayatını karıştıran Danimarkalı gazeteci Lasse Voge, Bernio’nun iflah olmaz bir yalancı ve kafasından uydurduÄŸu hikayelere kendisinin de inandığı bir hayalperest olduÄŸunu anlattı, “Tutuklandığında bile profesyonel bir futbolcu olduÄŸununda ısrar ediyordu. Söylediklerinin hepsi yalan olmasına raÄŸmen kendini göklere çıkarıyordu. Taam bu yalanlara neden baÅŸvurdu? Cevabı yok” dedi.