Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Enflasyon Açıklaması! Dualarımızla Üstesinden Geleceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyon ile mücadele konusunda konuşurken, enflasyonun üstesinden dualarla gelineceğini dile getirdi. 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyon ile mücadele konusunda konuşurken, enflasyonun üstesinden dualarla gelineceğini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyon ile mücadele konusunda konuşurken, enflasyonun üstesinden dualarla gelineceğini dile getirdi. 

 

Ensonhaber'in haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasının müthiş performasıyla ve alınacak doğru tedbirlerle enflasyon belasının üstesinden gelineceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir dizi ziyarette bulunmak için Isparta'ya gitti. Bakan Nebati, burada AK Parti Isparta İl Başkanlığını da ziyaret etti. Türkiye'de çok önemli adımlar attıklarını dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, o akşam ilan ettikleri kur korumalı mevduat hesabıyla Türkiye'deki dövizi kontrol altına aldıklarını hatırlattı.

 

"Rekabet edilebilir kur seviyesiyle önümüzü göreceğiz"

 

Zorlukların olduğunu, ancak bunların aşılacağını belirten Nebati, "Rekabet edilebilir kur seviyesiyle önümüzü göreceğiz. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesiyle başlayan ve bugüne kadar etkisi sert bir şekilde devam edip, tüm dünyayı adeta esir eden bu gelişmelere rağmen Türkiye önemli başarılara imza attı." diye konuştu.

 

"Enflasyon belasının üstesinden gelecek olan biziz"

 

Önlerinde enflasyon sorunu olduğunu ifade eden Nebati, "Biz iddia ediyoruz ve diyoruz ki bu enflasyon belasının üstesinden gelecek olan da biziz. Biz yüksek enflasyonu bu ülkeden defedecek iradeye sahibiz, yol ve yöntemlerimiz belli.

 

Bu yol ve yöntemlerimiz diğerlerinin söylediği gibi 'Biz geliriz altı ayda çözeriz yani dükkanları, fabrikaları kapatırız, yüksek faizle insanların işlerini kaybetmesine sebep oluruz. Ülkeyi tekrar bir ithalat cennetine dönüştürürüz. İhracatı kısarız ve ülkenin ekonomi yönetimini aslında başkalarının yönettiği bir yere götürürüz.' şeklindeki iradelerine, ifadelerine karşı diyoruz ki yurt dışındaki emtia, gıdadaki emtia fiyatlarının yükselmesinden sonra attığımız adımlarla, sizlerin duasıyla, iş dünyasının müthiş performansıyla aldığımız tedbirlerle bu işin üstesinden geleceğiz." dedi.