Her Gün Duş Almak Sağlığa Zararlı!

Kimileri uyanınca soluğu banyoda alıyor, kimileri ise akşamları duş yapmayı tercih ediyor. Peki, her gün duş yapmak iyi bir şey mi?

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

İsviçreli dermatoloğu Sabine Kurzidem, “Aslında haftada 2-3 kez 10 dakikalık bir duş yeterli” diyor. Evet, elleri, ayakları, yüzü, koltuk altlarını ve apış arasını sık yıkamak gerekiyor, çünkü vücudun en çok terleyen bölümleri buraları. Ama bu bile kişilerin terleme ölçülerine bağlı. Çok terleyen biri değilseniz, her gün duş yapmanıza gerek yok” diyor.

 

Çok sık duş yapmak cildi kurutuyor. Sizin de cildiniz kuruysa, iki günde bir duş yapmanız, vücudunuzun kötü kokan bölümlerini ise her gün yıkamanız tavsiye ediliyor. Ekzema veya sedef hastalığı şikayetiniz varsa, çok uzun süreli ve çok sıcak duşlardan kaçınmalısınız. Bir başka deyişle, mümkün olduğunuzca ılık, hatta soğuğa yakın duşu tercih etmelisiniz.

 

Çok sık duş almanın olumsuz etkileri şöyle sıralanıyor: Cildin koruyucu asit tabakasına zarar veriyor, bu da cildi koruyan lipid ve doğal mineralleri yok ediyor. Cildin kuruluğu ise kızarıklıklara, karıncalanmalara, kaşıntılara ve ekzemaya daha korunaksız hale getiriyor.



Etiketler: