Hindistan'da Maymun Çetesi Bir Çocuğu Öldürdü!

Hindistan’ın batısında yıllardır bir köyü korkutup sindiren bir maymun çetesi sonunda elini kana da buladı: Bir çocuğu öldürdü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Salki köyünde, 10 yaşındaki Dipak Thakor bir tapınaı yakınlarında arkadaşlarıyla oynarken, bir anda bir maymun çetesi ortaya çıktı. Çete üyeleri çocuğa saldırdı, maymunlardan biri pençesini çocuğun karnına gömdü.

 

Dipak hemen hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Doktorlar, saldırı sırasında çocuğun bağırsaklarının parçalandığını açıkladılar. Saldırıyı düzenleyen maymunlar kayıplara karıştılar. Yetkililer her yerde onları arıyor. Maymun çetesinin bir haftada üç kez köylülere saldırdığı bildirildi. Bu son saldırıya 4 iri maymunun katıldığı, 2’sinin yakalandığı belirtildi.

 

Hindistan’da maymunların saldırıları sık görülen bir olay. Yine bu yıl bir iri maymun 3 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp bir kayanın zirvesine götürdü. Saatlerce süren aramadan sonra çocuk sağ salim bulundu. 2021 sonunda da yine Hindistan’ın batısında köpek katliamına katıldıklarından kuşkulanılan maymunlardan 2’si yakalandı. O katliamda çoğu çatılara sürüklenip aşağı atılan 250 kadar köpek öldürüldü.