Hindistan Hakkında Her Şey!

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan çok kültürlü eğlence dolu rengarenk bir ülke. Sıra dışı gelenekleriyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor... Peki Hindistan'da neler oluyor?

 

 

-İnekler Kutsal Kabul Edilir.

Hinduizm'de, inek insandan daha üstün tutulur bunun sebebi insanların daha önce inek olduğuna inanılmasıdır. İnek öldürmenin ağır cezaları vardır. Aynı zamanda Toprak Ana'nın ve bolluğun sembolü olarak görülür. 

 

 

 

- Ganj Nehri, Hinduizm inancına göre kutsaldır.

2704 kilometre uzunluğa sahip Ganj Nehri, Hindu inancına sahip insanlar için çok önemli Ganj Nehri, Hindu inancına göre asla kirlenmeyecek bir akarsu olarak kabul edilir. İnanışa göre bu sudan bir yudum bile içmeden ölmek tamamlanmamış bir hayat anlamına gelir.

 

 

 

-Bebeklere eyeliner sürülür.

Yeni doğan bebekleri nazardan korumak için bebeklerin gözüne  'kajal' adı verilen sürme çekiliyor.

 

 

 

-Hintçe konuşan sayısı çok azdır.

Hindistan'da 19.500'den fazla dil ve lehçe konuşulyor. Hintçe ortalama ülkenin %40'ı tarafından tam olarak anlaşılıp konuşulabiliyor.

 

 

 

-Renk festivali olan Rangwali Holi Fest adında bir festivalleri vardır.

Popüler Hindu bahar festivali genelde 8 Mart günleri kutlanır. Festival, iyiliğin kötülüğe karşı zaferini temsil eder. Her yaştan insanların eğlendiği bu festivalde kötü enerjiler atılır.

 

 

 

- Evli kadınlar ayak parmaklarına yüzük takıyorlar.

Hindu geleneğinde evli kadınlar sağ eline yüzük takıyorlar ancak 'Bichhiya' olarak bilinen bir yüzüğü de ayaklarına takıyorlar. Hindular, bu yüzüğün kullanımının sağlık açısından faydalı olduğunu düşünüyor. 

 

 

 

-Dünyadaki baharatların yaklaşık %70’i Hindistan’dan gelir

Hindistan, kıtalar arasında en büyük baharat üreticisidir. Tüm dünyaya baharatlar buradan dağılır. En iyi bilinen baharatlardan bazıları zerdeçal, kimyon, safran ve toz biberdir.

 

 

 

-Hindistan'daki fast-food restoranlarında vejetaryen seçenek bulunuyor.

Ülkenin %38'i et yemiyor. Vejetaryen oranının  bu kadar yüksek olması dini inançlarla ilgili. Zincir fast-food restoranlar bu yüzden Hindistan'da vejetaryan menüleri de bünyesinde barındırıyor.