Hollanda'da Alarm! Çok Zehirli Bir Yılan Yaşadığı Evden Kaçtı!

Hollanda’nın Tilburg kentinde 2 metre uzunluğunda bir “Mamba” yılanı sahibiyle yaşadığı evden kaçtı. Hollanda polisi kent halkını son derece dikkatli ve ihtiyatlı olması için uyardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

(Not: “Mamba” dünyanın en zehirli ve saldırgan yılan türlerinden biri. Hatta, bazı uzmanlar, “Kral kobra”dan sonra en zehirli ikinci yılan türü olduğunu belirtiyorlar. Ömürleri ortalama doğada 10-15 yıl, esaret ortamında ise 20 yılın üstünde.)

 

Rengi yeşil olduğu için “Yeşil mamba” diye tanımlanan hayvan, kendisini tehlikede görmedikçe saldırmıyor ama bu ooonun “En zehirli yılanlar” sınıfına girmesini engellemiyor. Evden kaçan “Mamba”nın kentin tren istasyonuna yakın bölgesinde olduğunu tahmin eden yetkililer, “Onu görürseniz, sakın yanına yaklaşmayın. Çünkü bir ısırığı sizi öldürebilir” uyarısında bulundu.

 

Uyarıda, “Asla hayvanı yakalamaya kalkmayın. Uzak durun. Sakin olun. Hemen acil yardıma telefon edin” notları da yer aldı.

 

“Mamba” genellikle gündüzleri aktif oluyor. Yetkililere göre, tropikal hayvanı olan bu yılan sıcak ve loş ortamları seviyor. Hollanda’da soğuk havalar başladığı için saklandığı yerden kolay kolay çıkmayacağı sanılıyor