Hükümet Bey'in Bursa Bülbülü İsyanı! Bu Karıncalarla Fillerin Savaşı!

Hükümet Bey filminin yönetmeni ve senaristi Fatih Yıldırım, daha önce dijital platformlarda görücüye çıkan 'Bursa Bülbülü'nün aynı gün 'kampanya' adı altında daha ucuz bilet fiyatıyla beyaz perdeye gelecek olmasına tepki gösterirken çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Milliyet gazetesinin haberine göre; Hükümet Bey' filminin yönetmeni ve senaristi Fatih Yıldırım, daha önce dijital platformlarda görücüye çıkan 'Bursa Bülbülü'nün aynı gün 'kampanya' adı altında daha ucuz bilet fiyatıyla beyaz perdeye gelecek olmasına tepki gösterdi. Fatih Yıldırım, yazıp yönettiği Hükümet Bey filminin 6 Ekim'de vizyona gireceğini söyledi. Aynı gün komedyen Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı Bursa Bülbülü'nün de sinema salonlarında seyirciyle buluşacak olması dikkat çekti.

 

"AYAK OYUNLARI" 

 

Yönetmen Yıldırım, "Tekelleşme sinemamız için büyük bir tehlike. Bazı dev bütçeli yapımlar, tekel olabilmek ve daha düşük bütçeli filmlerin yaşam alanını kısıtlamak için ayak oyunlarına başvuruyorlar. Bu yaşadığımız karıncalarla fillerin savaşı!" dedi. "Söz konusu film zaten maddi anlamda dijital platformlardan fazlasıyla getiri sağldı. Seçilen vizyon tarihi çok düşündürücü. 'Kampanya' adıyla düşük bilet fiyatlandırması da filmimizin yaşam alanını daraltmaktan başka bir amaç taşımıyor.”

 

"SİNEMAMIZA VURULAN EN BÜYÜK DARBE" 

 

"Gücü olanın bu gücü sinemamıza hizmet olarak kullanmak yerine tekelleşmek için kullanması sinemamıza vurulan en büyük darbedir. Seyirciyi yanlış yönlendiren ve filmlerin gösterime girdiği salon sayılarını belli yapımlar lehine olmasını sağlayan, rekabet edilebilirliğini yok eden bu tür durumların sinemamıza hizmet etmeyeceği aşikardır.” Fatih Yıldırım, "Düşük bütçeli yapımların seyirciye ulaşmasını engelleyecek ayak oyunlarından uzak olunması gerekir. Aksi takdirde sinemamız gücü olanların tekelinde kalır ve sinema kültürünü sonraki kuşaklara hakkıyla aktarmamız güçleşir" ifadelerini kullandı.