Huna Felsefesinin 7 İlkesi

Makıa

Enerjiniz, dikkatinizin gittiği yere akar!

Enerjiyi yönlendirmek için farkında olmasanız dahi inanılmaz bir gücünüz var. Olumlu ya da olumsuz bir şeye ne kadar çok odaklanırsanız, ona o kadar çok enerji verirsiniz ve hayatınızda daha fazla yer tutmasına neden olursunuz. Zamanınızı hayatınızdaki kötü şeylere değil, iyi şeylere odaklanarak geçirmeye çalışın.

 

Ike

Dünya, düşündüğünüz gibidir!

Dış dünya, kendi düşünce ve duygularınızla kendiniz için yarattığınız dünyanın bir yansımasıdır. Hayatınızda olumlu şeylerin olmasını bekliyorsanız, bunun olmasına izin vermek için olumlu düşünceleri ve eylemleri kullanmanız gerekir. Nasıl düşündüğünüzün farkında olmayı öğrenin çünkü düşünme şeklinizi değiştirerek dünyanızı değiştirebilirsiniz.

 

Kala

Limit, sizsiniz!

Neyi tasavvur edebilirseniz, başarabilirsiniz. Kendi yaşamınızın yaratıcısı sizsiniz ve eğer gerçekten isterseniz her şeyi yapabilirsiniz. Kısıtlamalar, kendi sınırlı görüşlerinize bağlıdır. Mucizelere inanmazsanız gerçek olurlar. Kendi gerçekliğinizin tek sınırı sizsiniz.

 

Manawa

Güç, ‘şimdi’de

Geçmiş geçmiştir, bitmiştir; gelecek ise henüz gelmemiştir, oradadır. Elinizdeki tek şey ‘şimdi’dir. Şimdiye odaklanarak dilediğinizi gerçekleştirme gücüne sahipsiniz. Geçmişe veya geleceğe dolanmış düşünceler dünyasına kaçmak yerine ‘şimdi’yi yaşamaya başlayın.   

 

Aloha

Sevgi, her şeyin özüdür!

Sevgi, hayatın en büyük bileşeni, o olmadan her şey anlamsız, çünkü sevgi bu dünyayı anlamlı kılan en büyük ruhsal güç. Sevginin ilahi, rahatlatıcı ve iyileştirici gücü, dünyadaki her şeyin yapı taşıdır. Olduğunuz halinizi, yaptığınız şeyleri, yanınızdaki insanları seviyorsanız, hayat o zaman keyiflidir. Aloha’ya göre dünyaya gelişin tek sebebi sevmek ve mutlu olmaktır.

Mana

Tüm güç içeriden gelir!

Mana, evrenden var olan tüm gücün kaynağının adıdır. Bu güç evrenseldir ve sadece sizden değil hayvanlardan, bitkilerden, dünyanın temellerinden göklerden, gezegenlerden ve var olan her şeyden akar. Mana, bir yaşam enerjisidir, içinizden akar ve size yapabileceğinize inandığınız her şeyi yapma gücü verir. Bu nedenle Mana’nızın farkında olmak sizi cesaretlendirir.

 

Pono

Doğruda ve dengede kalmak için öze dönmek gerekir!

Pno, çok anlamlı bir terimdir ve kendi gerçekliğinizle ilgilidir; en yüksek ahlaki değerlere göre yaşamaktır. Kendinize ve başkalarına fayda sağlayan eylemleri gerçekleştirecek Pono’yu benimseyebilirsiniz. Pono, ayrıca dengeyi bulmaktır; yaşam tarzından çok fiil’dir. Dengeyi bulmak için içinizdeki sese odaklanın, doğru tepkiler vermeye çalışın ve özellikle işler ters gittiğinde olumluda kalmak için çaba harcayın.