Huzursuz Bacak Sendromu Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda huzursuz bacak sendromunun doğal yollarla nasıl çözülmesi gerektiğini anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda huzursuz bacak sendromunun doğal yollarla nasıl çözülmesi gerektiğini anlattı. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda huzursuz bacak sendromunun doğal yollarla nasıl çözülmesi gerektiğini anlattı. 

 

Huzursuz bacak sendromu, yoğun bir rahatsızlık hissi ile gelen bacakları hareket ettirme arzusudur. Bu durum genelde akşamları veya gece yatakta iken belirir. Hareket etmek huzursuzluk hissini kısa süreliğine rahatlatır. Her 10 kişiden 1'i hayatının bir döneminde bu rahatsızlıktan şikayetçi olmaktadır. Huzursuz bacak sendromu hemen her yaşta insanda ortaya çıksa da orta yaş ve üstü kişilerde ve kadınlarda daha sık görülür. Bazı vakalarda huzursuz bacak sendromunun genetik olduğu tespit edilmiştir. Rahatsızlığı olan kişilerin %50'sinde ebeveynlerden birinde huzursuz bacak sendromu görülmektedir. Hamilelikteki hormonal değişiklikler de bu sendromu tetikler. Neyse ki belirtiler doğum sonrası kaybolmaktadır. Huzursuz bacak vakalarının büyük çoğunluğu bazı hayat değişiklikleri yaptıktan sonra kendiliğinden geçmektedir.

 

1. Sorunun kaynağını bulun

2. Lavanta yağı ile masaj yapın

3. Siyah hardal tohumu kullanın

 

Huzursuz bacak sendromuna iyi gelen besin maddeleri nelerdir?

1. Magnezyum

2. Demir

3. Selenyum

4. D vitamini alın

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.