İdil Yazar'dan Balkabağı Çorbası Tarifi!

Balkabağı çorbası nasıl yapılır? Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda lezzetine doyum olmayan balkabağı çorbası tarifi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Peki balkabağı çorbası nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

Balkabağı çorbası nasıl yapılır? Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda lezzetine doyum olmayan balkabağı çorbası tarifi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda lezzetine doyum olmayan balkabağı çorbası tarifi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Peki balkabağı çorbası nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

balkabagi corbasi nasil yapilir

 

Balkabağı çorbası nasıl yapılır?

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda lezzetine doyum olmayan balkabağı çorbası tarifi ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

İşte balkabağı çorbası için gereken malzemeler;

 

Malzemeler:

 

450 gram balbakağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz karabiber

Adaçayı veya biberiye

2 adet pırasa

1 ufak Havuç

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı bal veya şeker

2 bardak su

Taze kekik

Maydanoz

1 defne yaprağı

2 yemek kaşığı krema

Muskat rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı (Biraz zeytinyağı ile)

 

Balkabağını ayçiçek yağı ile yağlayın, tuz ve karabiber serpin. Adaçayı da ekleyerek fırında 40 dakika pişirin. Tencerede, pırasa, soğan, havucu kavurun. Sarımsak ekleyip kavurun.  Tuz, karabiber ekleyin, bal ekleyin kavurun. Su, taze kekik, maydanoz ve defne yaprağı ekleyip 10 dakika pişirin. Balkabağını ekleyin, biraz muskat rendeleyin ve 20 dakika daha pişirin. Maydanoz, defne yaprağı ve kekiği alın. Blenderdan geçirin. Kremayı çırpın. Çorbayı kaseye alın, krema ekleyin, pul biber serpin ve maydanozla servis edin.