İğneli Epilasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlarda iğneli epilasyon yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği iğneli epilasyon sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Elektroloji, insan saçını vücuttan kalıcı olarak çıkarmak için elektrikle epilasyon uygulamasıdır. Elektroliz, elektrik kullanarak tüylerin alınması işlemidir. Elektrolizde, elektrolog denilen kalifiye bir profesyonel, deriyi delmeden kıl kadar ince, katı bir metal probu her kıl folikülüne kaydırır. 

 

İğneli epilasyon kaç seansta bitiyor?

 

Zayıf kıllar 1 seansta tamamen yok olur. Fakat bölge geçmişte cımbız ile sakal dediğimiz kuvvete gelmiş ise 1-2 ay ile 5-6 ay arasında tedavi sürer. İlk seanslar aralıklarla gerçekleştirilir., çok kısa bir zaman sonra seanslar seyrekleştirilir. Tedavinin tam anlamı ile başarıya ulaşması için tek şart istikrardır.

 

İğneli epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?

 

Göğüs çevresine, kaşa, göbeğe, kulağa, dudak üstüne ve genital bölgeye iğneli epilasyon uygulanmamalıdır. Bunlar vücudumuzun en hassas olduğu bölgelerdir.

 

İğneli epilasyon iz bırakır mı? 

 

İğneli epilasyon sırasında batırılan iğneler ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte geçici kızarıklık, ödem, kabuklanma hatta yanık ve enfeksiyon gelişebilir. Bu yan etkiler genellikle geçici olmaktadır nadiren kalıcı iz kalmaktadır.

 

İğneli epilasyon zararları nedir?

 

Her epilasyon sırasında olduğu gibi hassas ciltlerde kızarmaya, morarmaya sebep olabilir. Ciltte kalıcı izlerin oluşmasına sebep olabilir. Güneşle fazla temas edilmesi halinde ciltte kalıcı lekeler oluşabilmektedir. İğneli epilasyon sonrası bazı kişilerde beyaz uçlu küçük sivilceler oluşabilmektedir.

 

İğneli epilasyon can yakar mı?

 

İğneli epilasyon uygulama açısından diğer yöntemlere göre farklı olduğundan iğneli epilasyon can yakar mı? Sorusu merak konusudur. İğneli epilasyon uygulama aşamasında kullanılan iğneler oldukça incedir ve belli dozda elektrik akımı verildiğinden çok fazla acıya neden olmaz.

 

İğneli epilasyon yüz için uygun mu?

 

Yüz bölgesine iğneli epilasyon yaptırmanız hiç uygun değildir. Çünkü iğneli epilasyonda çok ince iğneler ile kıl köküne girilir. Tam kıl köküne ısı enerjisi verilir. Verilen ısı ile kıl kökü tahrip edilerek kılın çıkmasına engel olunur.

 

İğneli epilasyondan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Lazer yapılan bölgeye yaklaşık olarak 24 saat boyunca su değdirilmemelidir. Lazer yapılan bölgeye kozmetik ürünleri de kullanılmamalıdır. Yüzünüzü yıkarken hassas davranmalı ve mümkün olduğunca soğuk ya da ılık su tercih edilmeli.

 

İğneli lazer acıtır mi?

 

İğneli epilasyon sırasında kullanılan iğneler kıl inceliğindedir. Bu iğneler vücuda girdiğinde hissedilir fakat aşırı acı ve ağrıya neden olmamaktadır. Tabi kişiden kişiye de hissedilen acı değişiklik gösterebilir.

 

İğneli lazer nasıl yapılır?

 

Kıl kökü kalınlığından daha ince bir uca sahip olan medikal alet yardımı ile kıl köküne elektrik akımı verilir. Bu akım köklerin yanmasını sağlamaktadır. Yanan kıl kökleri cımbız yardımı ile çekilir. Eğer kıl köklerinde bir yanma yoksa bu işlem tekrar ettirilir.

 

İğneli lazer nerelere yapılır?

 

Kol, bacak yüz ve genital bölge gibi bölgelere rahatlıkla uygulanabilir. 6 ila 8 seans yapılır. Lazer epilasyonla kalan tek tek kıllar da iğneli epilasyonla alınabilir. Sonuç olarak kıl rengi açık ve kıllar zayıfsa ve küçük bir bölgeyse iğneli epilasyon tercih edilebilir.

 


Etiketler: