Ä°lber Ortaylı'dan Dikkat Çeken Gazze Paylaşımı! 'Tarihte Hiçbir Ülke Gazze Kadar Küçük...!'

Ünlü tarihçi Ä°lber Ortaylı sosyal medya sayfasından yaptığı Gazze paylaşımında çarpıcı ifadeler kullanırken hükümetin Filistin konusundaki yaklaşımını doÄŸru bulduÄŸunu söyledi. 

 

Fenoreporter - Sosyal Medya Servisi

 

Ünlü tarihçi Ä°lber Ortaylı sosyal medya sayfasından yaptığı Gazze paylaşımında çarpıcı ifadeler kullanırken hükümetin Filistin konusundaki yaklaşımını doÄŸru bulduÄŸunu söyledi. Ünlü tarihçi Ä°lber Ortaylı sosyal medya sayfasından yaptığı Gazze paylaşımında çarpıcı ifadeler kullanırken hükümetin Filistin konusundaki yaklaşımını doÄŸru bulduÄŸunu söyledi. 

 

X platformundan yaptığı paylaşımda Gazze'deki durum için ünlü tarih profesörü Ä°lber Ortaylı ÅŸu ifadeleri kullandı: 

 

"Tarihte hiçbir ülke Gazze kadar küçük yüzölçümüyle bu kadar büyük bir sorun haline dönüÅŸmüÅŸ ve trajedi yaÅŸamış deÄŸildir. Åžu zamanda mühim olan tarihteki eski yaraları kaşımak deÄŸil. Cumhuriyet'in 100. yılını konuÅŸmak için gittiÄŸim programdan gündemi gereksiz meÅŸgul edecek ÅŸekilde bir kesit sunulmasını doÄŸru bulmadığımı söylemeliyim. Gazze'nin içinde bulunduÄŸu durum herkes için bir ÅŸoktur. Mutlaka müdahale edilmesi ve gündemde kalması gereken acımasız, insanlığa sığmayan metotlarla süren savaÅŸtır. Ölenler savunmasız sivillerdir, çocuklardır. Yüz binlerce masum insanın susuz, elektriksiz ve en önemlisi can güvenliÄŸinin olmamasının konuÅŸulması gerekir. Bu hazin, trajik noktadan doÄŸan dram hiçbir ÅŸekilde istismar edilemez. Hükümetin bu konudaki yaklaşımı ise soÄŸukkanlıdır ve doÄŸrudur." 

 

İşte o paylaşım;

 

ilber ortayli dan dikkat ceken gazze aciklamasi