İlke Alkan Kimdir? Nerelidir? Ne İş Yapıyor? Sevgilisi Var Mı?

İlke Alkan kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni ve akademisyen İlke Alkan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki İlke Alkan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Ne iş yapıyor? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

İlke Alkan kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni ve akademisyen İlke Alkan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Son dönemde yaptığı sanat ve moda paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni ve akademisyen İlke Alkan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki İlke Alkan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Ne iş yapıyor? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

ilke alkan kimdir nerelidir sevgilisi var mi ne is yapiyor 1

 

İlke Alkan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Ne iş yapıyor? Burcu nedir?

 

İlke Alkan kimdir? Ünlü sosyal medya fenomeni İlke Alkan 6 Haziran 1994 İstanbul doğumludur. Burcu ikizlerdir. Ekonomist bir anne babanın tek çocuğudur. Hayatını İstanbul’da devam ettiren ünlü sosyal medya fenomeni bekardır. Sabancı Üniversitesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümünden 2016 yılında mezun olmuştur. 2017 yılında master eğitimi için Londra’ya yerleşen Alkan, 2017 yılında Londra Sanat Üniversitesi'nde Küratörlük ve Koleksiyonerlik tezli yüksek lisansını dereceyle bitirdi. 2017’den itibaren 2019’a kadar Sabancı Üniversitesi'ne burslu ve maaşlı olarak Görsel Sanatlar bölümüne kabul edildi. Hem ikinci yüksek lisansını yaptı hem de sanat bölümünde öğretim asistanı oldu. Aynı dönemlerde İş Sanat’ta Sanat Koleksiyon Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca kuruma ait olan Kibele Galerisinde de küratör asistanlığı yaptı. Günümüzde Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Sanatta Yeterlik bölümünde doktora eğitimimi sürdürmektedir. Ayrıca Sabancı Üniversitesi'nde de akademisyen olarak çalışmaktadır.

 

Seyahat etmeyi, dünyayı gezmeyi, farklı müzelere ve galerilere gitmeyi, gittiği şehirlerin mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Bu zevkini çevresiyle paylaşmak isterken bloggerlık konusu gündeme gelmiş. Pandemi döneminde eğitimler online a döndüğü dönemde evde zaman geçirmeye fırsat bulduğunda sayfası büyümeye başlamış. Blogger lığı bir meslek değil, keyifli bir hobi olarak görüyor

 

ilke alkan kimdir nerelidir sevgilisi var mi ne is yapiyor 2

 

Sanata Bakışı: Ülkemizde insanların sanata bakışı yavaş gelişse de umut vadediyor. Bana göre bir toplum sanata ne kadar aşina olursa o kadar sevme ya da sevmeme opsiyonuna sahip olur. Sanatla yeterince iç içe olmayan bir toplumu sanattan anlamamak ya da sanat düşmanı olarak adletmek kesinlikle yanlış bir tutumdur. Günümüzde kemikleşmiş sanat projelerinden olan İstanbul Bienali ve Contemporary İstanbul'un ülkemiz insanının sanata bakışı üstünde etkisi çok büyük. Ayrıca gitgide artan sanat galerileri, sergiler ve organizasyonlar sanatın yaygınlığını daha da destekliyor. Sanatın bu denli yaygınlaşması toplumu da içine adapte etmeye sebep oluyor. Bu çok önemli. Bana göre bir toplumun tümünün sanatı anlaması ve sevmesi ütopik bir düşünce. Toplumun yarısının bile bu görüşte olması neredeyse imkansız. Ama önemli olan sanatı anlamak değil, sevmekte değil, sadece sanata teslim olmak önemli. Bir sanat eserine bakarken onun hakkında düşünmek, beğenme ya da beğenmeme fikrine ulaşma sebeplerini değerlendirmek... İşte bu tercih süreci sanatı deneyimleme şansı tanıyor ve bu da kişinin alışılagelmiş realitesinden kısa bir süre olsa da uzaklaşmaya ve özel bir an deneyimlemesine sebep oluyor. Ben bu deneyimlemeleri sıklıkla yaşayan bir insanın zamanla sanat sevgisine sahip olacağı görüşündeyim. O nedenle sanat üretmeye de sanatı sergilemeye de tam destek veren bir insanım.

 

Instagram'da ilkealkan ismiyle paylaşım yapan ünlü akademisyen ve sosyal medya fenomeni İlke Alkan'ın 113 bin takipçisi bulunmaktadır. 



Etiketler: