İnek Sütü Alerjisinde Keçi Sütü Kullanılır Mı?

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla dikkat çeken ünlü doktor Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda inek sütü alerjisinde keçi sütünün kullanılması ile ilgili bilgiler verdi.

 

Son günlerde herkesin doktormuşçasına sağlık bilgileri paylaşması ile hatalara düşüldüğünü belirten ünlü doktor konuyla ilgili yaptığı paylaşımda bir hastasının yazdığı “Hocam oğlumun inek sütü alerjisi var falanca blogger - instamom keçi sütü kullanmamı önerdi.” ifadelerini sayfasına taşırken, genelde yapılan en büyük hatalardan birinin bu olduğunu söylerken şunları söyledi;

 

“İnek sütü alerjisi var o halde keçi sütü, yoğurdu, peyniri vereyim! Lütfen bu hatayı yapmayın çünkü alerjiyi yapan süt proteinidir. Kliniğime gelen hastalarda da hep duyuyorum, hocam inek sütü alerjisi var o yüzden keçi sütlü mama veya keçi peynir yoğurdu veriyorum ama tepki vermiyor deniyor. Lütfen yapmayın. Tepki sadece ciltte olmaz. Bağırsaklarda tepki oluşturup farketmeyebilirsiniz ve gelişim geriliği başlar veya anafilaksiye neden olup ölüme dahi neden olabilir Allah korusun. Bu yüzden lütfen mama ihtiyacı varsa keçi sütü mamalar değil özel tam diyet maması kullanmalı ve keçi ürünlerini de diyetten çıkarmalı.”