İngiliz Milyarder Joe Lewis 'Bana Elektronik Kelepçe Takın!'

Vergi dolandırıcılığı suçlamasıyla karşı karşıya olan İngiliz milyarder Joe Lewis, cezaevine girmemek için kendisine 3 yıl boyunca elektronik kelepçe uygulanmasını önerdi. Ayrıca 5 milyon dolar ceza ödemeyi de kabul etti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

87 yaşında olan ve Bahamalar’da yaşayan İngiliz kökenli işadamı Joe Lewis, NewYork’un güney bölgesi savcısı tarafından yönetim kurullarında bulunduğu şirketlerin “İçten bilgi”lerini değerlendirip haksız kazanç sağlamakla ve vergi kaçakçılığıyla suçlandı.

 

Joe Lewis, 2013 ile 2021 yılları arasında ortak olduğu bir çok şirketin yönetim kurullarında yer alıyordu ve buralarda alınıp kamuya açık olmayan kararları sevgililerine, sekreterlerine, özel uçağının pilotlarına ve dostlarına “Tüyo” olarak veriyordu. Bu kişiler bu bilgilerle söz konusu şirketin borsadaki hisselerine yatırım yapıp milyonlarca dolar kazandılar.

 

Milyarder başta suçsuz olduğunu söyledi ama daha sonra fikir değiştirdi. Avukatları ileri yaşı ve soruşturmaya yardımcı olması gibi nedenlerle cezaevine konulmaması gerektiğini savundular. Joe Lewis, “Tavistock” adlı yatırım şirketinin kurucusu. ”Tavistock”  aralarında lüks otellerin, tatil köylerinin ve başta Tottenham olmak üzere spor kulüplerinin de bulunduğu 200’ü aşkın şirkete ortak oldu.