İrlandalı Şarkıcı Sinead O'Connor Neden Öldü? Cevabı 6 Ay Sonra Belli Oldu!

İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor 26 Temmuz 2023’te Londra’nın güneyindeki evinde ölü bulundu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bir mahkeme 1990’da “Nothing Compares 2 U” adlı parçasıyla dünya çapında şöhreti yakalayan şarkıcının 57 yaşında ölümünde kuşku uyandıracak hiç bir ize rastlanmadığını, O’Connor’un doğal nedenlerle hayatını yitirdiğini açıkladı.

 

Şarkıcının ölümünden sonra vatanı İrlanda’da ve dünyanın hemen her yerinde saygı bildirileri yayınlanmıştı. Sanatçı 15 yış yaşadığı başkent Dublin’in güneyindeki küçük bir kasaba olan Bray’da toprağa verilmişti. O’Connor müziğinin yanı sıra Katolik Kilisesi’ndeki cinsel istismarlara karşı mücadelesiyle de tanındı. 1992’de ABD’de bir televizyon kanalında dönemin Papa’sı 2’nci Jean-Paul’ün bir fotoğrafını yırtması dünyada gündem oldu.

 

Sinead O’Connor son yıllarında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda eski çalışma arkadaşlarını mahkemeye vermekle tehdit etti, fiziki ve zihinsel sorunlarını ve ailesiyle sorunlu ilişkilerini anlattı, intiharı düşündüğünden söz etti. Ölümünden hemen önce yeni bir albümün çalışmalarının tamamladığı ortaya çıktı. Ayrıca bir turne ve hayatını konu alan “Rememberings” adlı anılarını ekrana taşıma hazırlıkları yapıyordu.