İspanya'da Bağlılık Yemini Eden Prenses Leonor Geleceğin Kraliçesi İlan Edildi!

İspanya'da düzenlenen törende prenses Leonor İspanyol anayasasına bağlılık yemini ederek geleceğin kraliçesi oldu. 

 

İspanya'da düzenlenen törende prenses Leonor İspanyol anayasasına bağlılık yemini ederek geleceğin kraliçesi oldu. İspanya'da düzenlenen törende prenses Leonor İspanyol anayasasına bağlılık yemini ederek geleceğin kraliçesi oldu. 

 

NTV'de yer alan habere göre; İspanyol kraliyet ailesinin 18 yaşına basan kızı Prenses Leonor, İspanyol Anayasası'na bağlılık yemini ederek geleceğin kraliçesi olduğunu resmileştirdi. Halkın büyük ilgisiyle karşılaşan Leonor için İspanyol basını, "en popüler kraliyet üyesi" ve "babası Kral Felipe'den daha fazla saygı görüyor" yorumlarını yaptı. Geleceğin İspanya Kraliçesi resmen belli oldu! Dün sabah İspanya'nın başkenti Madrid'deki Parlamento Binası'nda tarihi bir an yaşandı. İspanyol kraliyet ailesinin kızı Prenses Leonor, geleceğin kraliçesi olarak tescillendi. 18 yaşına basan Prenses, İspanyol Anayasası'na bağlılık yemini ederek, babası Kral Felipe'nin ardından tahtın sahibi olduğunu ilan etti. Leonor, tahta geçtiğinde son 150 yılda İspanya kraliyetinin ilk kadın hükümdarı olacak.

 

İspanya'nın eski kralı olan dedesi Juan Carlos'un Danimarka vatandaşı Corinna zu Sayn-Wittgenstein Sayn ile ilişkisi, Botswana'da bir fil avına katılması gibi tepki toplayan davranışları ile gizli bir kızı olduğu iddialarının ortaya atılmasının 2014'te tahttan feragat etmesiyle kraliyet sarsılmıştı. Ardından Kral Felipe skandallardan uzak kalarak kraliyetin itibarını toplamaya çalışmıştı. Şimdi Leonor da babasının ardından aynı misyonu üstlenmekte görevli olacak. Prenses Leonor, Anayasa'ya bağlılık yemini törenine babası Kral Felipe, annesi Kraliçe Letizia ve 16 yaşındaki kardeşi Sofia ile birlikte katıldı. Kraliyet ailesi Parlamento Binası'na gelirken halkın yoğun ilgisi vardı. İlgi, en çok Prenses Leonor üzerindeydi. Prenses, Galler’deki Hippi Hogwarts olarak adlandırılan ve 12’nci yüzyıldan kalma bir kalede yer alan Atlantic College’da eğitim alıyor. Prenses, halkın önünde ilk konuşmasını henüz 13 yaşındayken İspanya Anayasası'nın 40'ıncı yılında yapmıştı. Dün Parlamento'da İspanyol Anayasası'na sadakat yemini töeeninde ailesi ve hükümet temsilcileri hazır bulundu. Leonor, Parlamento'ya hitaben yaptığı konuşmasında, kraliçeliğe giden yolda aldığı eğitim süresince İspanyol halkından kendisine güvenmesini istedi. Tören sonunda 51 yaşındaki annesi Kraliçe Letizia ile 55 yaşındaki babası Kral Felipe'yi öptü. Kral ve Kraliçe, geleceğin kraliçesi olan kızlarına gururla sarılırken objektiflere yansıdı. Yemin sonunda madalyaları takılan Leonor'un sempatik tavırları dikkat çekti. İspanyol gazetesi El Espanol, 18 yaşındaki Leonor'un en popüler kraliyet üyesi olduğunu, yapılan bir ankete göre babası Kral Felipe'den daha fazla saygı gördüğünü yazdı.



Etiketler: