İstanbul Ankara Arasındaki Seyahat Süresi 80 Dakikaya Düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, parlamentoda yaptığı konuşmada, süper hızlı trenle İstanbul - Ankara seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini açıkladı.

 

Paraanaliz'de yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, parlamentoda yaptığı konuşmada, süper hızlı trenle İstanbul - Ankara seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, parlamentoda yaptığı konuşmada, süper hızlı trenle İstanbul – Ankara seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bakanlık ve bağlı kuruluşların 2024 bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, ulaşım ve iletişim alanındaki faaliyetleri, projeleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

 

Uraloğlu, “Karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşme projeleriyle ülkemizin ulaşım ve iletişim ağını geliştirdik. Bu sayede bilgi, yük ve yolcu taşımacılığında daha hızlı, güvenli ve ekonomik bir dönem başlattık” ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, son 21 yılda 198 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildiğini ve bu yatırımların bugünkü varlık değerinin 250 milyar doları aştığını belirterek, doğru finansman yöntemleriyle yapılan yatırımların ülkeye önemli katkılar sağladığını vurguladı.

 

Gelecek hedeflerine de değinen Uraloğlu, demiryolu ve haberleşme sektörlerine odaklanarak 2053’e doğru yatırımların devam edeceğini söyledi. Bakan, devam eden projeler arasında şehir içi raylı sistemlerin genişletilmesi, havayolu yolcu sayısının artırılması gibi alanlarda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yeni projeler arasında Erzurum – Kars güzergahında turistik tren seferleri, otoyol çalışmaları gibi çalışmaların planlandığını dile getirdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının 2026-2027 civarında tamamlanması hedeflendiğini ve süper hızlı trenle yapılacak İstanbul – Ankara seyahatinin 80 dakikaya düşeceğini müjdeledi.



Etiketler: