İtalya'da Bir Restoran Girişte Cep Telefonunu Bırakan Müşterisine Bir Şişe Şarap Hediye Ediyor!

İtalya’nın Verona kentinde Al Condominio adlı restoren, cep telefonlarını girişte bırakan müşterilerine bir şişe şarap ikram ediyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Restoranın işletmecisi  Angelo Lella, “Müşterilerimizin gözlerini cep telefonunun ekranına kilitlemek yerine aralarında sohbet edebilmelerini teşvik için bu uygulamayı başlattık” dedi ve ekledi:

 

“Farklı konseptte bir restoran açmak istiyorduk. Bu çözümü bulduk. Müşterilerimiz hoşça bir vakit geçirmek için teknolojiden yemek süresince vazgeçebilirler. Teknoloji insan hayatında sorun olmaya başladı. Her 5 saniyede bir telefonun ekranına göz atmak şart değil. Ancak ne yazık ki. İnsanların çoğu için bu uyuşturucu gibi bir bağımlılık oluşturdu. Biz, ‘Telefonunuzu bırakın, şarabınızı yudumlayın’ diyoruz.”

 

Müşteriler restoran girerken, telefonlarını  bir kutuya kilitleyip, anahtarını ceplerine koyuyorlar. Karşılığında bir şişe şarabı ücretsiz içebiliyorlar. Müşteriler ayrıca yemekler ve servis için görüşlerini de bir kağıda yazıp çıkışta telefonlarını alırken kutuya bırakabiliyorlar. En iyi değerlendirmeyi yapan, bir sonraki gelişlerinde ücretsiz yemek hakkına sahip oluyorlar.

 

Son söz yine Angelo Lella’nın: “Çok sayıda olumlu tepki aldık. Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 90’ı telefonlarını girişte kutuya bıraktı. İnsanların konseptimizi beğenmeleri güzel bir şey.”