Japonya Depremi Gerçeği! Deprem Merkezi Olan Balıkçı Köyündekilerinin Nasıl Burnu Bile Kanamadı?

Japonya’nın orta kesiminde yeni yılın ilk gününde meydana gelen kayıplarla birlikte en az 500 kişinin hayatına mal olan 7.5 büyüklüğündeki depremde, bir balıkçı köyünde hiçbir bina yıkılmadı. Oysa depremin tam kalbinde yer alıyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Köyün adı: Akasaki. Sert rüzgarların sürekli yaladığı bir bölgede yer alıyor. Ancak depremin merkez üssünün hemen yeni başında bulunmasına rağmen hiçbir bina yıkılmadı.

 

Balıkçı köyü bu mucizeyi binaların alışılmamış tasarımına borçlu. Çok sayıda kolonla desteklenen bina bir çok bölüme ayrılıyor. Yağmura, kara ve denizden gelen güçlü rüzgarlara direnmesi için köydeki evlerde çok az pencere bulunuyor.

 

Dış duvarlar se yatay olarak üst üste geçirilmiş ağaç putrellerden oluşuyor. Japonya genelindeki mimari tarzından farklı olarak tavanlar da iç içe geçirilmiş kirişlerle destekleniyor.

 

Depremin bölgedeki ağır bilançosuna rağmen o balıkçı köyünde hiçbir can kaybı yaşanmadı. Tek hasar: Çamaşır ve bulaşık makinesi gibi bir-iki eşyanın yere devrilmesi ve bazılarının camlarının kırılması… Onun dışında evlerde en küçük çatlak bile yok.



Etiketler: