Kaleseramik Vakfı'ndan Gaziantep Ve Adıyaman'da Meslek Edinme Kursları!

Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla etki odaklı çalışmalar yapan Kaleseramik EÄŸitim, SaÄŸlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), depremden etkilenen Adıyaman ve Gaziantep'te, gençlerin kalifiye elemanlar olarak yetiÅŸmesine destek vermek amacıyla seramik karo kaplamacılığı alanında 'Meslek Edindirme Kursları' baÅŸlattı.

 

Kale Grubu'nun topluma yaptığı katkıları kalıcı hale getirmek amacıyla 1991 yılında kurulan Dr. (h.c.) Ä°brahim Bodur Kaleseramik EÄŸitim, SaÄŸlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), 'Ä°yi Bak Dünyana' çatısı altında eÄŸitim ve istihdam alanlarında gerçekleÅŸtirdiÄŸi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına etki odaklı çalışmalarını sürdüren KSV, bu yılki meslek edindirme kurslarını bölgedeki gençlerin eÄŸitim ve istihdamına katkı saÄŸlamak amacıyla baÅŸlattı. Adıyaman ve Gaziantep'te Kasım ayında açılan Meslek Edindirme Kursları'nda, meslek liselerinde inÅŸaat teknolojisi alanında eÄŸitim gören öÄŸrencilere, seramik karo kaplamacılığı alanında eÄŸitimler veriliyor.

 

Ä°nsan ve sosyal fayda odaklı çalışmalara her zaman öncelik veren bir grup olduklarını belirten KSV Programlar ve Etki Yatırımları Müdürü Deniz KaçaroÄŸlu Türker; "Bu yıl ülkemiz çok büyük bir deprem yaÅŸadı. Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin, yıkılan hayatların acısını en derinde yaşıyoruz. Depremi öÄŸrendiÄŸimiz ilk andan itibaren Kale Grubu ve KSV olarak, tüm imkanlarımızla, çalışanlarımızla, gönüllülerimizle ve paydaÅŸlarımızla birlikte sahadayız. Yardım malzemeleri ulaÅŸtırdık, hijyen ve barınma ihtiyacının karşılanmasına çalıştık. Yıl boyunca grup ÅŸirketlerinin Babalar Günü gibi özel gün bütçelerini de deprem bölgesine aktardık. Bu kapsamda pek çok farklı projeyi hayata geçirdik. Çocuklara ve kadınlara yönelik projeler geliÅŸtirdik. Bölgedeki en önemli sorunlardan birinin istihdam olduÄŸunu gördüÄŸümüz için de bugüne kadar farklı ÅŸehirlerde düzenlediÄŸimiz Meslek Edindirme Kurslarını da bu yıl Babalar Günü için ayrılan özel gün bütçesinin aktarımıyla Adıyaman ve Gaziantep'te baÅŸlattık. Bu kurslar sayesinde yüzlerce kursiyeri meslek sahibi yaptık. Bu çabamızın, bölgedeki gençler için güzel bir geleceÄŸin ilk adımı olacağına inanıyor ve katılan herkese baÅŸarılar diliyoruz" dedi.

 

Mesleki eÄŸitime destek olacak

 

Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gaziantep Üçoklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde baÅŸlayan eÄŸitimlere katılan 40 öÄŸrenci, mesleki bilgi ve beceri seviyelerini artırarak mezun olacak. Åžubat ayında tamamlanması öngörülen kurs programı; teorik, atölye ve staj eÄŸitimi olmak üzere 3 aÅŸamadan oluÅŸuyor. 424 saat sürmesi planlanan eÄŸitimlerde iÅŸ saÄŸlığı-güvenliÄŸi ve iÅŸ organizasyonu gibi konularda kursiyerlere bilgi aktarılıyor. Ayrıca kursiyerlere iÅŸ elbiseleri teorik öÄŸretim için kitapları, atölyedeki çalışmaları ve kalıcı tatbikatları için her türlü araç-gereç de temin ediliyor.

 

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) hakkında

 

Kale Grubu'nun topluma yaptığı katkıları kalıcı hale getirmek amacıyla 1991 yılında kurulan Dr. (h.c.) Ä°brahim Bodur Kaleseramik EÄŸitim, SaÄŸlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), 30 yılı aÅŸkın süredir üniversite eÄŸitimi alan gençleri burs programlarına dahil ediyor. Bursiyerler için geliÅŸim programları tasarlanırken, ayrıca Kale Grubu çalışanları için geliÅŸtiren tüm program ve faaliyetlere de katılım imkânı saÄŸlanıyor.

 

Bugüne kadar on binlerce öÄŸrenciye burs saÄŸlayan KSV, bu desteÄŸinin yanı sıra okul, öÄŸrenci yurdu, eÄŸitim merkezleri açıyor. Sanayi ile üniversite eÄŸitim iÅŸ birliÄŸini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleÅŸtiren Vakıf, inÅŸaat sektörüne nitelikli eleman yetiÅŸtirmek ve gençlere meslek edindirmek amacıyla Millî EÄŸitim Bakanlığı'nın iÅŸ birliÄŸinde baÅŸlattığı kurslarla yaklaşık on bin gencimize meslek edindirdi. Cezaevlerinde, çocuk ıslahevleri ve yetiÅŸtirme yurtlarında açtığı kurslarla tutuklu ve hükümlülerin yeni hayatlarına büyük bir umutla baÅŸlamalarına katkıda bulundu. Vakıf ayrıca, 'Ä°lk Ä°ÅŸim Okullarda DeÄŸiÅŸim' projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda ilkokulun yenilenmesine destek veriyor.