Kan Şekeri Düşüklüğü Ya Da Hipoglisemi Nasıl Tedavi Edilir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kan şekeri düşüklüğü olarak bilinen hipoglisemi hastalığının ne olduğu ve nasıl tedavi edilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kan şekeri düşüklüğü olarak bilinen hipoglisemi hastalığının ne olduğu ve nasıl tedavi edilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kan şekeri düşüklüğü olarak bilinen hipoglisemi hastalığının ne olduğu ve nasıl tedavi edilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Gün içinde herhangi bir nedenden dolayı kan şeker seviyemiz oynayabilir. Kan şekerinin hafifçe yükselip alçalması son derece normaldir. Ancak bu oynamalar belirli bir seviyenin üstüne çıktığında zararlı olabilir. Düşük kan şekeri hipoglisemi olarak bilinir. Şiddetli bir hipoglisemi durumunda kan şekeri ciddi oranda düşer ve kan şekerinin düzenlenmesi için hemen önlem alınması gerekir. Kan şekeri 70 mg/dL (miligram bölü desilitre) ‘nin altına indiğinde normalin altında demektir. Hipoglisemi, insülin reaksiyonu veya insülin şoku olarak da bilinmektedir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz